Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's
Case

Saniweb

Saniweb, marktleider in sanitaire producten, heeft zijn succesvolle formule nu ook in Duitsland uitgerold. Bij Saniweb vind je premium sanitaire producten en accessoires. Sinds 2009 is Saniweb, onderdeel van de Mandemakers Groep (opgericht in 1978), diverse keren uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland. 

Project overview
Starten op de Duitse markt

Webshop lokalisatie & Google Ads

In 2023 zijn wij gestart met het uitwerken van een propositie voor de webshoplancering van Saniweb.de op de Duitse markt. Saniweb, met een assortiment van circa 100.000 producten en een hoge omzetdoelstelling, vroeg om een gefaseerde aanpak voor optimale zichtbaarheid en groei. Om de groeidoelstellingen te bereiken, hebben we intensieve SEO- en SEA-ondersteuning geboden. 

We onderzochten welke merken en producten het meeste zoekvolume genereren en waar Saniweb.de de beste kansen heeft om goede rankings te behalen ten opzichte van Duitse concurrenten. Vanaf het begin werkten we nauw samen met het marketingteam van Saniweb, onderzochten we de concurrentie en gaven advies over communicatie en positionering. Daarnaast hielpen we met de noodzakelijke lokalisatie, zoals keurmerken, betalingsopties en andere conversie-verhogende elementen die belangrijk zijn voor de Duitse markt.

Screenshot 2024 09 03 at 09.38.22
Screenshot 2024 09 03 at 09.38.46

Inspelen op SEO kansen

Elke kwartaal evalueren we de zoekwoorden die extra aandacht nodig hebben op basis van concurrentieanalyse en keyword gaps. We richten ons op Duitse zoekwoorden, waar de belangrijkste concurrentie nog niet op rankt. Hierbij houden we rekening met de keyword difficulty in verhouding tot de zoekvolumes. We creëren extra landingpages voor deze termen om zowel SEO als Ads te ondersteunen. Daarnaast richten we ons op trending merken door nieuwe landingspagina’s te maken voor populaire merken en series. Om de zichtbaarheid te verhogen, implementeren we SERP-features door FAQ-secties aan elke pagina toe te voegen, waarmee we nu voor honderden vraagstukken hoog worden weergegeven.

De volgende groeifase

Opbouwen van de merkbekendheid

De Duitse webshop floreert. We richten ons nu op het verbeteren van de zoekmachine rankings en nieuwe groeimogelijkheden. Linkbuilding en SEO-affiliates zijn waardevol om de prestaties verder te optimaliseren. Daarnaast spelen social media-campagnes en productmarketing een cruciale rol in deze fase. Een groot deel van de doelgroep is actief op social media, waarbij Meta Ads groeipotentieel biedt. Door een full-funnel social media-strategie en gerichte product marketing toe te passen, zetten we verdere stappen om zowel de autoriteit als merkbekendheid op de Duitse markt te versterken.

Group 1635

Wat we hebben gedaan

En nu...

In 2023 hebben wij de Duitse webshop gelokaliseerd en geoptimaliseerd met intensieve SEO- en SEA-ondersteuning. We focussen nu op het vergroten van de merkbekendheid in Duitsland met een gerichte social media-strategie en productmarketing. Volg onze voortgang en ontdek hoe we de groei verder stimuleren!