Trending

 • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
 • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
 • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
 • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
 • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
 • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's
Kies voor het beste Duitse marketingteam

Marketing in Duitsland

Duitsland, met 82 miljoen inwoners, leidt Europa’s afzetmarkt, aangevuld door 13 miljoen Duitstaligen uit Oostenrijk en Zwitserland. Benut de koopkracht van Bayern, de trends uit Berlijn en de nabijheid van NRW. Onze native Duitse specialisten bieden een digitale marketing strategie op maat voor deze unieke markten. Benut samen met ons jouw groeikansen in de DACH-regio.

Fullservice marketing door dexport. Duits online marketing bureau / agency.

Los geht's

01 Groeiplan en team

Wij ontwikkelen een groeiplan dat naadloos aansluit op de  groeiambitie van jouw merk in Duitsland. Door zorgvuldig geselecteerde kanalen te benutten, streven we ernaar jouw ambities te realiseren met een optimale ROI. Voor de uitvoering krijg je de ondersteuning van een toegewijd team van native Duitse specialisten.

02 Website optimalisatie

De eerste is de optimalisatie van je Duitse webshop. De conversiekracht bepaalt immers je return on adspend. We scannen je webshop, stellen een rapport op met op- en aanmerkingen, implementeren A/B-tests en optimaliseren je communicatie. Rekening houdend met regionale verschillen, zetten we de webshop perfect klaar voor de uitvoering van ons groeiplan.

03 SEO & SEA

Wij benutten de kracht van SEO om je organische zichtbaarheid te verhogen, terwijl met gerichte SEA-campagnes de juiste doelgroepen worden bereikt. Google Shopping zetten we in voor productpromotie, en met feed optimalisatie zorgen we dat jouw aanbod perfect wordt weergegeven voor maximale conversie.

04 Duitse platformen

Duitsers oriënteren zich via prijsvergelijkers en meer dan  50% van hen koopt op marketplaces zoals Amazon, idealo, Otto, Kaufland en eBay.  Wij helpen je om hier op te vallen: van een scherpe marketingstrategie en de juiste productfocus tot effectieve advertenties, een onderscheidende storefront en overtuigende content.

05 Social media & influencers

76% van de Duitstaligen is actief op social media. Content marketing de kans om je doelgroep nauwkeurig aan te spreken. Wij vinden de influencers die echt bij jouw merk passen en onderhandelen tegelijkertijd de beste deals. We bouwen hiermee je imago en benutten social media campagnes als lucratief performance marketing kanaal.

05 Lokalisatie support

Alles van A tot Z geregeld. Om zo authentiek mogelijk over te komen bij de Duitse consument zorgen we voor goed vertaalde teksten, een Duits adres en telefoonnummer, een Duits BTW nummer en eventueel een GmbH of UG. Verder zorgen we ook voor alle juiste juridische documenten.

Haal de hoogste ROI uit je webshop. Zonder bezoekers geen klanten. Geen klanten, geen omzet. Online performance marketing is de basis die zorgt dat bezoekers jouw website vinden. Via welk kanaal de bezoekers ook binnenkomen, ROI (Return On Investment) is de essentiële succesfactor.

We starten met een plan van aanpak die naadloos aansluit bij uw specifieke situatie.  We beginnen met een Duitse zoekwoordonderzoek, vervolgens creëren we passende content en zorgen voor autoriteit door middel van backlinks (linkbuilding), door PR, influencers en social media.

Amazon, het grootste e-commerce platform van Duitsland en genereert de helft van de totale Duitse online omzet. Om succes te hebben op Amazon is het cruciaal dat je de juiste marketingstrategie en productfocus kiest.

Social media en content marketing zijn bijzonder interessant om heel gericht jouw doelgroep in Duitsland aan te spreken. 76% van de Duitsers maken gebruik van social media. 

Alles van A tot Z geregeld. Om zo authentiek mogelijk over te komen bij de Duitse consument zorgen we voor goed vertaalde teksten, een Duits adres en telefoonnummer, een Duits BTW nummer en eventueel een GmbH of UG. Verder zorgen we ook voor alle juiste juridische documenten.

Toggle Inhoud

Klaar voor de volgende stap met fullservice marketing in Duitsland?

Succes in Duitsland

Samen maken we het verschil

Onze Duitse native marketingspecialisten realiseren voor jou het maximale resultaat. Samen gaan we op zoek naar de volgende groeikansen in Duitsland. De Duitse markt biedt ontzettend veel groeikansen

Over Dexport

Specialist sinds 2006

Dexport is hét gespecialiseerde bureau met jarenlange ervaring op de Duitse markt. Je krijgt bij ons een fullservice dienstverlening en het beste Duitse marketingteam voor je merk. 

Meer succes in Duitsland?

Wij weten waar de kansen liggen!

Wij helpen je graag om jouw ambities waar te maken. Samen grenzen verleggen?

FAQ

Veel gestelde vragen

Investeren in de Duitse markt is aantrekkelijk vanwege de DACH-regio, die met 95 miljoen Duitstaligen de grootste afzetmarkt in Europa vormt.

 1. NRW (Noordrijn-Westfalen): Met een bevolking van meer dan 17 miljoen mensen, is het de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland en grenst direct aan Nederland. Het is een strategische locatie voor bedrijven die zowel Nederlandse als Duitse klanten willen bereiken.

 2. Berlijn: De hoofdstad van Duitsland is een bruisend centrum van innovatie, start-ups en cultuur. Hier komen tech, creativiteit en handel samen, waardoor het een hotspot is voor moderne bedrijven en jonge consumenten.

 3. Bayern: Deze Zuid-Duitse deelstaat staat bekend om zijn sterke economie en hoge koopkracht, wat het een aantrekkelijk gebied maakt voor luxe merken en producten.

 4. Zwitserland: Met een van de hoogste inkomen per hoofd van de bevolking ter wereld, biedt Zwitserland kansen voor bedrijven die zich richten op consumenten met een hoge koopkracht.

 5. Oostenrijk: De e-commerce markt in Oostenrijk groeit snel, waardoor het een ideaal gebied is voor online retailers en bedrijven die hun digitale aanwezigheid willen uitbreiden.

Kortom, de DACH-regio biedt diverse gebieden met elk hun unieke kansen en karakteristieken voor bedrijven die zich op deze markt willen richten.

Duitsland is voor Nederland een cruciale handelspartner en dankzij de nabijheid, vergelijkbare cultuur en efficiënte logistiek is het handelen eenvoudig. Wel is het essentieel om Duitsland als focusmarkt te zien en je aanpak hierop af te stemmen.

Om de Duitse consument te bereiken, is het essentieel om te weten waar zij actief zijn en hoe zij hun aankoopbeslissingen maken. Uit onderzoek blijkt dat 91% van de Duitse consumenten via Google zoekt, terwijl 73% gebruik maakt van social media platformen zoals Facebook, Instagram, TikTok en Pinterest. Bovendien koopt meer dan 50% op marktplaatsen zoals Amazon, eBay, Kaufland en Otto. Naast deze kanalen vertrouwen Duitsers sterk op aanbevelingen van vrienden en maken zij gebruik van prijsvergelijkers bij hun oriëntatie.

Gezien deze diversiteit is het cruciaal om een effectieve marketingmix te hanteren die je in staat stelt om consumenten doeltreffend te bereiken en tegelijkertijd je merk te versterken. Bij ons krijg je de ondersteuning die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken in deze complexe markt. Ons gespecialiseerde team van Duitse marketeers zet de gekozen strategie om in concrete resultaten. Het is vermeldenswaard dat ons marketingteam al voor diverse toonaangevende Nederlandse B2C merken heeft gewerkt.

Succesvol zijn in B2B marketing voor Duitse bedrijven vergt een diep inzicht in hun informatiezoekgedrag en besluitvormingsprocessen. Duitse bedrijven oriënteren zich vaak via gespecialiseerde vakbeurzen, B2B platforms en branche-specifieke tijdschriften. Ook zijn LinkedIn en XING cruciale zakelijke netwerkplatformen in Duitsland.

Een sterke online aanwezigheid is essentieel, waarbij SEO (zoekmachineoptimalisatie) en SEA (zoekmachine-adverteren) centraal staan. Door te investeren in SEO zorg je dat je organisch goed vindbaar bent in zoekmachines, terwijl je met SEA direct zichtbaar bent voor je doelgroep bij relevante zoekopdrachten. Het is van belang dat de content niet alleen technisch geoptimaliseerd is, maar ook inhoudelijk aansluit bij de behoeften en vragen van Duitse bedrijven.

E-mailmarketing met relevante content en het opbouwen van persoonlijke relaties zijn essentieel in de Duitse zakelijke cultuur. Succes in deze markt gaat verder dan een goed product; het vereist inzicht in de Duitse zakelijke etiquette en het tonen van authenticiteit. Ons B2B-team biedt de expertise om je effectief te positioneren en je strategie te realiseren.

Om een authentieke Duitse uitstraling te realiseren en te voldoen aan lokale regels, moet je verder kijken dan een eenvoudige vertaling. Er zijn tal van aspecten waar we jou kunnen helpen om je bedrijf en website voor de Duitse markt te optimaliseren. 

Onze experts helpen je met je Duitse website optimalisatie en SEO. Als je snel wilt starten kan dat dankzij onze AI-technologie. Wij kunnen  jouw website in een handomdraai naar het Duits vertalen. Bovendien helpen wij je om je website juridisch correct in te richten. Je kunt voor een vast bedrag per maand alle noodzakelijk documenten bij ons huren. Onder andere het verplichte Impressum, Datenschutze en documenten die voor verkopen op afstand verplicht zijn in Duitsland. We hebben een uitgebreid netwerk van Duitse fiscalisten en juristen voor specifieke vraagstukken. Je kunt bij ons terecht voor een Duits (retour)adres, telefoonnummer, ondersteuning bij het oprichten van een GmbH en EPR-registratie. Daarnaast profiteer je van kortingen op verplichte keurmerken. Ons partnership met Thuiswinkel e-academy heeft geleid tot een e-learning, die alle nieuwe klanten ontvangen, om zo dieper in te gaan op de nuances van de Duitse markt.

Samengevat: wij bieden een holistische aanpak, van merkcommunicatie tot juridische ondersteuning, om je optimaal op de Duitse markt te positioneren. Laat ons je gids zijn in deze belangrijke stap.

Samenwerken met ons bij Dexport biedt tal van voordelen. Sinds 2006 zijn wij een expert in de markt en hebben we een volledige dienstverlening opgebouwd. Wij beschikken over een uniek en hooggekwalificeerd Duits marketingteam met specialisten voor alle essentiële kanalen. De expertise die wij hebben opgebouwd door te werken met snelgroeiende crossborder bedrijven en bekende merken komt direct ten goede aan onze klanten. Dankzij ons uitgebreide marktbereik in Nederland hebben we exclusieve samenwerkingen met partners op juridisch / fiscaal gebied, EPR, keurmerken, Duits rerouradres en zelfs ons eigen CrossBorder Event. Zo bieden we jou altijd de beste oplossing voor jouw groeifase.

Ons proces begint met een persoonlijk gesprek om te bepalen welke diensten het beste aansluiten bij jouw situatie en groeiambities. Na dit gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte. We hechten veel waarde aan een proactieve benadering en streven ernaar kwalitatieve dienstverlening te bieden. Als je eenmaal klant bent, vragen we regelmatig om feedback. Zo kunnen we monitoren hoe tevreden je bent en waar eventuele optimalisatiemogelijkheden liggen.

Partner in Succes

Wat onze klanten zeggen

Joe Merino
Joe Merino
Yvo Batenburg
Read More
Dexport is een zeer deskundig online marketing bureau met een uitgebreide kennis van de Duitse markt/DACH-regio. Hun strategisch advies en werkzaamheden op het gebied van o.a. SEA, SEO en Social Media hebben ons geholpen om uitstekende resultaten te behalen op de Duitse markt. We zijn dan ook zeer tevreden over onze jarenlange samenwerking!
Alpine Hearing Protection
Alpine Hearing Protection
Jan Cortenbach
Read More
Bij Alpine werken we ontzettend prettig samen met Dexport. Een professionele organisatie die ons ondersteunt bij onze internationale expansie.
Villatent
Villatent
Tom de Vries
Read More
Dexport helpt ons uitstekend met het Duitse vraagstuk wat wij hebben liggen. Ze komen met goede ideeën en houden ons op de hoogte van trends/ontwikkelingen. Uitvoerend zijn ze sterk en doortastend. Kortom: Wij kunnen Dexport van harte aanraden!