Trending

 • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
 • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
 • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
 • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
 • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
 • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's
Groeien op de Duitse markt?

Webshop marketing

Haal de maximale ROI uit je Duitse webshop. Wij optimaliseren je webshop, organische vindbaarheid en advertentiecampagnes op social media, marktplaatsen en zoekmachines. Dit leidt tot een hogere conversie en efficiëntere budgetverdeling over de kanalen. We starten met een gezamenlijk groeiplan. Ben jij klaar voor de volgende stap?

Performance markting in Duitsland door Dexport. Duits online marketing bureau / agency.

Los geht's

1.Webshop marketingstrategie

We starten met het opstellen van een groeiplan waarbij we vaststellen van concrete omzetdoelstellingen voor de komende jaren. We bepalen de budgetverdeling per kanaal voor het aankomende jaar en ronden af met een presentatie vol actiepunten en positioneringsadvies. Passend bij je merk, stellen we een team van specialisten samen die dit plan met je uitvoeren.

2. Google Ads & Shopping management

SEA en shopping management zijn vaak drijvende krachten achter de groei. Vaak wordt vergeten dat de website en je aanbod bepalen zijn voor hoe goed je campagnes converteren. Je conversiepercentage heeft een directe invloed op de Return On Adspend (ROAS). Wij bieden een holistische benadering die verder gaat dat wat je gewend bent. 

Ons team van specialisten helpt bij het lanceren, beheren en evalueren van je SEA-campagnes. Ze maken gebruik van tools die specifiek voor de Duitse markt zijn geselecteerd, waardoor je Ads-campagnes zowel rendabel als up-to-date blijven. We zorgen ook voor een geoptimaliseerde Google Shopping feed. Als Premier Google Partner overtreffen we de gemiddelde prestaties binnen het Google Ads partnerprogramma. Samen tillen we je performance marketing naar een hoger niveau!

3. SEO content creatie

SEO is cruciaal binnen je performance marketingstrategie. Een gedegen zoekwoordstrategie identificeert welke termen upper-funnel zijn en wellicht minder rendabel voor je SEA-campagnes vanwege een lagere ROAS. Voor deze termen ontwikkelen we extra content om organisch goed vindbaar te zijn. Tegelijkertijd richten we ons op long tail en product SEO. Deze zijn niet alleen essentieel voor de vindbaarheid van je producten, maar ook voor het verbeteren van de kwaliteitsscore van je Google Ads-campagnes.

Wij gaan nog een stap verder: we zorgen voor kwalitatieve backlinks, houden je concurrenten in de gaten en sluiten samenwerkingen met gerenommeerde bloggers. Onze Duitse SEO-specialisten duiken diep in je website, analyseren de content en optimaliseren deze met de specifieke zoektermen waarop de Duitse consument zoekt. Zo garanderen we dat je organisch optimaal wordt gevonden en je performance marketingstrategie op volle kracht draait.

4. website optimalisatie en E-mail marketing

Een geoptimaliseerde Duitse website en effectieve e-mailmarketing zijn essentiële componenten om een sterke ROI te realiseren en bij te dragen aan het behalen van de doelstellingen in ons groeiplan.

De Duitse consument heeft unieke verwachtingen en behoeften. Om hierop in te spelen, is het van belang dat een website volledig is afgestemd op deze doelgroep. Dit betekent niet alleen een taalkundige aanpassing, maar ook een culturele en functionele. Door rekening te houden met aspecten zoals populaire lokale betaalopties, cultuurspecifieke content en een toegankelijke klantenservice, creëren we een gebruiksvriendelijke ervaring die de conversieratio verhoogt. Een dergelijk geoptimaliseerde website zorgt voor een verminderde bounce rate en een hogere gemiddelde bestedingswaarde, wat direct bijdraagt aan een betere ROI.

E-mail is een krachtig kanaal om direct met klanten te communiceren, mits het goed wordt ingezet. Een effectieve e-mailstrategie voor de Duitse markt betekent het aanbieden van gepersonaliseerde en relevante content. Segmentatie van de e-maillijst maakt dit mogelijk en verhoogt zowel de betrokkenheid als de conversie. Bovendien waarderen Duitse consumenten duidelijkheid, grondigheid en relevantie. Door hier in e-mails op in te spelen, worden ze beter ontvangen. Gerichte follow-ups en speciale aanbiedingen, aangepast aan de Duitse klant, stimuleren herhaalaankopen en verhogen de levenslange waarde van de klant. Bij Dexport integreren we deze benaderingen naadloos om het vastgestelde groeiplan effectief te realiseren.

5. Affiliate, social media & platform marketing

Wanneer de fundamenten van je performance marketing naadloos op elkaar aansluiten, is het tijd om de marketingmix te verbreden. Affiliates, influencers, social media en marketplaces zijn kanalen met een potentieel groot bereik.

Met affiliate en influencer marketing profiteer je van de bekendheid en het gezag van toonaangevende Duitse partners en influencers. Hoewel jouw merk mogelijk nieuw is voor de Duitse consument, fungeert een aanbeveling van een gerespecteerd platform als een krachtig stempel van goedkeuring. Dit bouwt vertrouwen op en bevordert aankopen. Wij faciliteren deze waardevolle samenwerkingen voor je.

Onze specifiek gerichte social media-campagnes op platforms zoals Facebook, Instagram, TikTok en Pinterest stellen ons in staat direct jouw doelgroep te bereiken. Dankzij de uitgebreide gebruikerskennis van deze platformen, kunnen we met retargeting en productpromotie de groei bevorderen.

Onze Duitse marketingexperts hebben de vaardigheden om effectief de gewenste doelgroepen te targeten met aansprekende advertenties. Voor marketplaces hebben we specialisten die grondig vertrouwd zijn met platforms zoals Amazon, Kaufland, eBay en Otto. Of je nu een beginner bent of al een gevestigde speler op Amazon, we versterken je winstgevendheid door je advertentiestrategieën daar te optimaliseren.

Met onze geïntegreerde benadering realiseren we de gezamenlijke groeiambities op de Duitse markt.

Onze marketeers helpen je bij het opzetten, managen en analyseren van je SEA campagnes. Ze maken gebruik van speciaal voor Duitsland geselecteerde tools om Ads campagnes rendabel en actueel te houden. Daarnaast zorgen ze voor een optimale Google Shopping feed. Dexport is Premier Google Partner en scoort bovengemiddeld binnen de benchmark van het Google Ads partnerprogramma.

Met affiliate marketing maakt je gebruik van de reputatie van Duitse affiliates. De Duitse potentiële klant kent jouw bedrijf (waarschijnlijk) nog niet, maar wanneer een ander bekend bedrijf jouw producten aanbiedt, wordt dit ervaren als een hoogwaardige aanbeveling. Hierdoor zal de Duitse consument eerder je eerder vertrouwen en overgaan tot aankoop. Via social media kun je heel gericht je doelgroep bereiken. De social media kanalen hebben veel persoonlijke en demografische gegevens van hun gebruikers en ze weten ook naar welke producten hun gebruikers zoeken.

Door de juiste selecties te maken, targetten de Dexperteers d.m.v. advertenties de gewenste doelgroep. Ook kunnen ze helpen bij het opzetten van je Duitse social media accounts. De ervaren Amazon Dexperteers kennen de valkuilen en weten precies wat er komt kijken bij een succesvolle Amazon introductie. Zij helpen je bij elke stap. Ook wanneer je al actief bent op Amazon helpen de Dexperteers je de winstgevendheid te verhogen door je Amazon advertenties en marketing te optimaliseren.

Gerichte zoekmachine optimalisatie draagt bij aan de gewenste groei. De Duitse SEO specialisten van Dexport zorgen dat je website organisch goed gevonden wordt. Daarvoor analyseren ze je gehele website en passen de content aan met de woorden waarop de Duitse consument zoekt.

E-mailmarketing wordt veelal beschouwd als een ouderwetse methode om (veelal agressief) klanten te werven. Niets is minder waar. Het conversiepercentage van een goede e-mailcampagne in Duitsland is hoger dan het percentage van de meeste andere marketingkanalen. Zorgvuldig opgestelde e-mails scheppen een persoonlijke band tussen je bedrijf en je klanten.

Geoptimaliseerde e-mailcampagnes, aangepast op de behoeften van de doelgroep, zorgen dan ook voor een stijging van je conversiepercentage. Een optimale website zorgt voor een hoge ROI. De Dexperteers helpen je met het vinden van de juiste structuur van je website en de partnerkeuze. Gebaseerd op de actuele Duitse trends, de Duitse cultuur en jarenlange ervaring. Denk bijvoorbeeld aan keurmerken, review tools, betaalmethoden, etc. Doorgaans zorgen eenvoudige aanpassingen tot een aanzienlijk hoger rendement.

Klaar voor de volgende stap met performance marketing in Duitsland?

Succes in Duitsland

Samen maken we het verschil

Onze Duitse native marketingspecialisten realiseren voor jou het maximale resultaat. Samen gaan we op zoek naar de volgende groeikansen in Duitsland. De Duitse markt biedt ontzettend veel groeikansen

Over Dexport

Specialist sinds 2006

Dexport is hét gespecialiseerde bureau met jarenlange ervaring op de Duitse markt. Je krijgt bij ons een fullservice dienstverlening en het beste Duitse marketingteam voor je merk. 

Meer succes in Duitsland?

Wij weten waar de kansen liggen!

Wij helpen je graag om jouw ambities waar te maken. Samen grenzen verleggen?

FAQ

Veel gestelde vragen

Investeren in de Duitse markt is aantrekkelijk vanwege de DACH-regio, die met 95 miljoen Duitstaligen de grootste afzetmarkt in Europa vormt.

 1. NRW (Noordrijn-Westfalen): Met een bevolking van meer dan 17 miljoen mensen, is het de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland en grenst direct aan Nederland. Het is een strategische locatie voor bedrijven die zowel Nederlandse als Duitse klanten willen bereiken.

 2. Berlijn: De hoofdstad van Duitsland is een bruisend centrum van innovatie, start-ups en cultuur. Hier komen tech, creativiteit en handel samen, waardoor het een hotspot is voor moderne bedrijven en jonge consumenten.

 3. Bayern: Deze Zuid-Duitse deelstaat staat bekend om zijn sterke economie en hoge koopkracht, wat het een aantrekkelijk gebied maakt voor luxe merken en producten.

 4. Zwitserland: Met een van de hoogste inkomen per hoofd van de bevolking ter wereld, biedt Zwitserland kansen voor bedrijven die zich richten op consumenten met een hoge koopkracht.

 5. Oostenrijk: De e-commerce markt in Oostenrijk groeit snel, waardoor het een ideaal gebied is voor online retailers en bedrijven die hun digitale aanwezigheid willen uitbreiden.

Kortom, de DACH-regio biedt diverse gebieden met elk hun unieke kansen en karakteristieken voor bedrijven die zich op deze markt willen richten.

Duitsland is voor Nederland een cruciale handelspartner en dankzij de nabijheid, vergelijkbare cultuur en efficiënte logistiek is het handelen eenvoudig. Wel is het essentieel om Duitsland als focusmarkt te zien en je aanpak hierop af te stemmen.

Om de Duitse consument te bereiken, is het essentieel om te weten waar zij actief zijn en hoe zij hun aankoopbeslissingen maken. Uit onderzoek blijkt dat 91% van de Duitse consumenten via Google zoekt, terwijl 73% gebruik maakt van social media platformen zoals Facebook, Instagram, TikTok en Pinterest. Bovendien koopt meer dan 50% op marktplaatsen zoals Amazon, eBay, Kaufland en Otto. Naast deze kanalen vertrouwen Duitsers sterk op aanbevelingen van vrienden en maken zij gebruik van prijsvergelijkers bij hun oriëntatie.

Gezien deze diversiteit is het cruciaal om een effectieve marketingmix te hanteren die je in staat stelt om consumenten doeltreffend te bereiken en tegelijkertijd je merk te versterken. Bij ons krijg je de ondersteuning die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken in deze complexe markt. Ons gespecialiseerde team van Duitse marketeers zet de gekozen strategie om in concrete resultaten. Het is vermeldenswaard dat ons marketingteam al voor diverse toonaangevende Nederlandse B2C merken heeft gewerkt.

Succesvol zijn in B2B marketing voor Duitse bedrijven vergt een diep inzicht in hun informatiezoekgedrag en besluitvormingsprocessen. Duitse bedrijven oriënteren zich vaak via gespecialiseerde vakbeurzen, B2B platforms en branche-specifieke tijdschriften. Ook zijn LinkedIn en XING cruciale zakelijke netwerkplatformen in Duitsland.

Een sterke online aanwezigheid is essentieel, waarbij SEO (zoekmachineoptimalisatie) en SEA (zoekmachine-adverteren) centraal staan. Door te investeren in SEO zorg je dat je organisch goed vindbaar bent in zoekmachines, terwijl je met SEA direct zichtbaar bent voor je doelgroep bij relevante zoekopdrachten. Het is van belang dat de content niet alleen technisch geoptimaliseerd is, maar ook inhoudelijk aansluit bij de behoeften en vragen van Duitse bedrijven.

E-mailmarketing met relevante content en het opbouwen van persoonlijke relaties zijn essentieel in de Duitse zakelijke cultuur. Succes in deze markt gaat verder dan een goed product; het vereist inzicht in de Duitse zakelijke etiquette en het tonen van authenticiteit. Ons B2B-team biedt de expertise om je effectief te positioneren en je strategie te realiseren.

Om een authentieke Duitse uitstraling te realiseren en te voldoen aan lokale regels, moet je verder kijken dan een eenvoudige vertaling. Er zijn tal van aspecten waar we jou kunnen helpen om je bedrijf en website voor de Duitse markt te optimaliseren. 

Onze experts helpen je met je Duitse website optimalisatie en SEO. Als je snel wilt starten kan dat dankzij onze AI-technologie. Wij kunnen  jouw website in een handomdraai naar het Duits vertalen. Bovendien helpen wij je om je website juridisch correct in te richten. Je kunt voor een vast bedrag per maand alle noodzakelijk documenten bij ons huren. Onder andere het verplichte Impressum, Datenschutze en documenten die voor verkopen op afstand verplicht zijn in Duitsland. We hebben een uitgebreid netwerk van Duitse fiscalisten en juristen voor specifieke vraagstukken. Je kunt bij ons terecht voor een Duits (retour)adres, telefoonnummer, ondersteuning bij het oprichten van een GmbH en EPR-registratie. Daarnaast profiteer je van kortingen op verplichte keurmerken. Ons partnership met Thuiswinkel e-academy heeft geleid tot een e-learning, die alle nieuwe klanten ontvangen, om zo dieper in te gaan op de nuances van de Duitse markt.

Samengevat: wij bieden een holistische aanpak, van merkcommunicatie tot juridische ondersteuning, om je optimaal op de Duitse markt te positioneren. Laat ons je gids zijn in deze belangrijke stap.

Samenwerken met ons bij Dexport biedt tal van voordelen. Sinds 2006 zijn wij een expert in de markt en hebben we een volledige dienstverlening opgebouwd. Wij beschikken over een uniek en hooggekwalificeerd Duits marketingteam met specialisten voor alle essentiële kanalen. De expertise die wij hebben opgebouwd door te werken met snelgroeiende crossborder bedrijven en bekende merken komt direct ten goede aan onze klanten. Dankzij ons uitgebreide marktbereik in Nederland hebben we exclusieve samenwerkingen met partners op juridisch / fiscaal gebied, EPR, keurmerken, Duits rerouradres en zelfs ons eigen CrossBorder Event. Zo bieden we jou altijd de beste oplossing voor jouw groeifase.

Ons proces begint met een persoonlijk gesprek om te bepalen welke diensten het beste aansluiten bij jouw situatie en groeiambities. Na dit gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte. We hechten veel waarde aan een proactieve benadering en streven ernaar kwalitatieve dienstverlening te bieden. Als je eenmaal klant bent, vragen we regelmatig om feedback. Zo kunnen we monitoren hoe tevreden je bent en waar eventuele optimalisatiemogelijkheden liggen.

Partner in Succes

Wat onze klanten zeggen

Joe Merino
Joe Merino
Yvo Batenburg
Read More
Dexport is een zeer deskundig online marketing bureau met een uitgebreide kennis van de Duitse markt/DACH-regio. Hun strategisch advies en werkzaamheden op het gebied van o.a. SEA, SEO en Social Media hebben ons geholpen om uitstekende resultaten te behalen op de Duitse markt. We zijn dan ook zeer tevreden over onze jarenlange samenwerking!
Alpine Hearing Protection
Alpine Hearing Protection
Jan Cortenbach
Read More
Bij Alpine werken we ontzettend prettig samen met Dexport. Een professionele organisatie die ons ondersteunt bij onze internationale expansie.
Villatent
Villatent
Tom de Vries
Read More
Dexport helpt ons uitstekend met het Duitse vraagstuk wat wij hebben liggen. Ze komen met goede ideeën en houden ons op de hoogte van trends/ontwikkelingen. Uitvoerend zijn ze sterk en doortastend. Kortom: Wij kunnen Dexport van harte aanraden!