Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's
Case

Joe Merino

Joe Merino is een kledingbrand voor heren dat zijn voetsporen in de fashionindustrie heeft verdiend met tijdloze, klassieke én duurzame mannen truien. Joe’s truien zijn gemaakt van Merino wol en staan voor langdurige kwaliteit. Het merk gelooft niet in kopen, dragen en weggooien, maar wil hun klanten een longlasting product bieden en bieden zelfs een gratis reparatie service aan.

Project overview
jan merino detail vierluik
De vraag

Ondersteuning op de Duitse markt

Net als het product is de samenwerking tussen Joe Merino en Dexport ook te bestempelen als duurzaam. Al sinds 2017 verzorgt Dexport de crossborder marketing voor het merk en in al die jaren heeft de samenwerking zich succesvol bewezen.

Het belangrijkste doel van Joe Merino was om hun marketingstrategie een level up te tillen. Ze zochten een partij die bereid was mee te denken over alle mogelijk inzetbare marketingkanalen. Een specialist en tegelijkertijd een generalist met veel ervaring op alle gebieden van online marketing. Ze wilde de volgende stap zetten met social media campagnes als Facebook- en Instagram marketing. Ook de inzet van Google Ads, Bing, Linkbuilding en SEO stond op de wensenlijst.

Doelstelling

Plan van aanpak

Dexport koos ervoor om social media marketing in te zetten voor de merkopbouw, branding en om deze kanalen te benutten als omzet kanaal. De inzet van deze social media campagnes heeft het merk een enorme boost gegeven. Er werd aandacht gelegd op de organische groei van de site door de SEO professioneler op te zetten. Ook werden er verschillende creatieve campagnes opgezet.

Resultaat

Campagnes

Dexport creëerde een grote zomercampagnes voor het merk genaamd Cool in Wool: Merinowollen im Sommer. Deze campagne was gericht op de voordelen van wol dragen in de zomer en werd uitgerold in alle landen. Dexport creëerde een landingspagina en zorgde voor de vertalingen van de teksten. Ook de Kerstcampagne ‘Joe cadeau’ was een succescase. Ook hier werden alle landen bereikt door na aankoop een verbinding te creëren met een custom made landingspagina met een inpakservice.

What they say

Testimonial

In onze zoektocht naar een full service online marketing bureau voor het toetreden van de Duitse markt zijn we bij Dexport terecht gekomen. Inmiddels werken we al vele jaren naar grote tevredenheid met elkaar samen.”

Om de beoogde groei in Duitsland te realiseren richt Dexport zich voor Joe Merino voornamelijk op SEA, SEO en Social Advertising. Samen hebben we al veel mooie successen behaald. Dexport voert de online marketing werkzaamheden op een gedegen manier uit en laat daarnaast proactief weten wanneer zij kansen ziet. Ik zou Dexport dan ook omschrijven als een betrokken marketing bureau met veel online marketing specialisten in huis die graag een stapje extra zetten.”

Resultaat Joe Merino

Joe Merino is onder de vleugels van Dexport het afgelopen jaar 47% in omzet gegroeid in alle landen. Daarvan is er bijna 80% groei voor de DACH-landen gerealiseerd.

Homepage banner

Wil jij ook groeien in Duitsland? Ons team staat voor je klaar.

Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen en vraag vrijblijvend een offerte aan.