Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

5 belangrijke SEO Trends voor 2014

Linkjes aanmelden, een redelijk gebruikersvriendelijke website opzetten en klaar is Kees! Zo makkelijk is het misschien ooit geweest om de eigen website of webshop in de organische zoekresultaten op de eerste pagina te laten verschijnen. Om vandaag de dag tussen de concurrenten in de organische zoekresultaten gevonden te worden moeten website- en webshopbeheerders een grotere investering doen. Zoekmachinenoptimalisatie (SEO) zal vooral door de laatste grote update van Googles “hummingbird” veel van webbouwer, content developer en online marketeer vragen.

5 trends voor SEO in 2014:

1. Content was en blijft nog steeds belangrijk. In 2014 vraagt het om nóg meer aandacht.

Met persoonsgebonden landingspagina’s kunnen klanten op de instappagina opgehaald worden en beter door het koopproces geleid worden. Een profielschets van de klant en onderscheid tussen de instappagina’s per kanaal (SEO, SEA, Affiliate) wordt nog belangrijker.

2. User Experience

Content alleen is natuurlijk niet voldoende. De beleving van de klant op de website of in de webshop moet zich positief onderscheiden van de concurrenten. Content moet beschikbaar zijn op een makkelijke en leuke manier. Dit kan in vorm van video’s, grafieken en interactief opgezette features zijn.

3. Optimalisatie voor mobile

Ja, dit jaar moet het écht gebeuren! Ook in Duitsland neemt het gebruik van smartphones toe. Zeker ook in de e-commerce. Vooral het eerste contactmoment, Google noemt het de ‘zero moment of truth’ (ZMOT), verloopt via smartphone of tablet. Een niet geoptimaliseerde site kan een bezoeker afschrikken en voorkomen dat de bezoeker op de desktop naar de webshop gaat om te converteren.

4. (not provided) – keyword data gat

Wie met Google Analytics zijn website bezoekers in de gaten houdt, kent het probleem van de toename van de (not provided)-keywords. Sinds september 2013 ligt het gemiddelde (not provided)-aandeel rond de 80%. Een oplossing om alsnog achter de gebruikte zoekwoorden te komen is bijvoorbeeld de analyse van bestemmingspagina’s om zo belangrijke keyword-sets te achterhalen.

5. Structured data

Met behulp van bijvoorbeeld schema.org kan informatie uitgeschreven worden zodat zoekmachines als Google content beter kunnen lezen en belangrijke details alvast in de zoekresultaten kunnen tonen.

Zoals te verwachten was, zijn er ook dit jaar geen grote verrassingen. De “hummingbird” update zal de online wereld versterkt op content en semantiek laten inzetten. Wie eerlijke, belangrijke en unieke content aanbiedt, zal op korte of lange termijn meedoen met de topposities op de eerste pagina van de organische zoekresultaten. Volg deze blog voor meer informatie over de top 5 trends voor SEO in 2014.]]>