Trending

 • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
 • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
 • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
 • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
 • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
 • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

5 tips voor de perfecte Black Friday landingspagina

Black Friday en de periode daaromheen is een enorm populair marketinginstrument voor marketeers, ook in Duitsland. Een speciale landingspagina, waar je de consument na e-mailmarketing en retargeting naar toe stuurt, is cruciaal in de customer journey. In dit artikel lees je alles dat je moet weten om de perfecte landingspagina te maken voor Black Friday. 

De belangrijkste kanalen voor de Black Friday marketingmix zijn e-mail om awareness te creëren, en Facebook voor de retargeting. Toch zijn deze kanalen zinloos zonder een aparte landingspagina waar deze kanalen naar toe verwijzen. De klant klant wordt hierdoor niet afgeleid of overweldigd door het enorme aanbod in de webshop en kan zich richten op de Black Friday aanbiedingen waar hij of zij door de retargeting voor komt. 

Voor wie maak je een landingspagina?

Wie is nou die Duitse consument waar je je, mede door je landingspagina, op focust? Uit de cijfers uit deze infographic blijkt dat de Black Friday shoppers voornamelijk vrouwen zijn. De koopjesjagers zijn hoog opgeleid en winkelen voornamelijk via mobiel. 

Tips

 • Urgentie
  In alle marketingkanalen rondom Black Friday geldt: gebruik urgentie. De kortingen zijn fantastisch, maar tijdelijk en dat moet je de klant duidelijk maken. Met behulp van een timer aan de bovenkant van de pagina kun je dit goed vormgeven. Ook een teller om aan te geven hoeveel consumenten het product al bekeken of gekocht hebben bevordert de verkoop.

 • Vormgeving
  Gebruik de ruimte boven de pagina om aandacht te vragen voor je exclusieve aanbiedingen. Vermijd hierin roterende banners, schuifregelaars of afbeeldingscarrousels. Dit zijn namelijk absolute conversie killers. Ze komen op de Duitse consument over als een teken van ontbrekende prioriteiten binnen de productselectie. Maak de keuze welk product je wil uitlichten in je banner en leg daar je focus op.

 • VoorbereidingZorg dat je de Black Friday gekte en de aanbiedingen die daarbij gepaard gaan inzichtelijk maakt voor de consument. Je moet werken met urgentie, maar je moet wel zorgen dat de consument weet waar hij of zij aan toe is. Voeg bijvoorbeeld een kalender toe aan je landingspagina waar je sneak previews toont van de duur van de Black Friday periode. Het is heel belangrijk de aanbiedingen voor de klant inzichtelijk te maken. Je moet de Duitse consument niet overweldigen met een koop, ze moeten zich kunnen voorbereiden. Je kan je vaste klanten ook al een aantal weken van te voren een e-mail sturen met het privilege deze aanbiedingen alvast in te zien.

 • Werk met donatiesBlack Friday valt op de vrijdag voor Thanksgiving en is vaak het startsein voor de Kerstinkopen. Tijdens deze periode is het een wirwar van koopjes en om op te vallen in Duitsland zul je je moeten onderscheiden. Scherpe deals alleen zijn niet voldoende, dat heeft de concurrent immers ook. Veel webshops weten de Duitse consument te vangen met het doen van een donatie. Marie-Elaine Hänsch, online marketing consultant bij Dexport, deed onderzoek naar het consumentengedrag van de Duitser op het gebied van donaties aan een goed doel. Uit het onderzoek kwam de populariteit naar voren van bedrijven die hun consument vangen door het doen van een donatie. Amazon Smile is zo’n bedrijf dat bij de Duitse consument erg geliefd is. 0,5% van het aankoopgedrag wordt via Amazon Smile gedoneerd aan een door de consument zelfgekozen goed doel. Zeker in de Black Friday periode kan het consumenten aanspreken om bij hun aankoop een donatie te doen. Adverteer bijvoorbeeld op je landingspagina met producten waarbij een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Niet alleen houdt de Duitse consument hier zelf een goed gevoel aan over, het is ook goed voor de branding van je merk.

 • Inspireer
  De Duitse consument is enigszins passief en hij of zij wil graag sturing in hun customer journey. Het werkt daarom heel goed om op je landingspagina te inspireren en de consument als het ware te assisteren bij hun aankoop. Configurators werken sterk. Laat de klant zijn of haar interesses, geslacht en leeftijd invullen in ruil voor cadeau ideeën. Of maak pro-actief selecties, zoals een selectie voor gezinnen, voor minimalisten, voor technologieliefhebbers, voor een wellnessvakanties of voor tieners. Voeg voor budget bewuste klanten een categorie toe als “geschenken onder 15 euro” op je landingspagina.
 • Check, check, dubbelcheck
  Wie de Duitse consument een beetje kent weet dat keurmerken en goede reviews essentieel zijn bij hun consumentengedrag. Ook op je Black Friday landingspagina is het belangrijk om dit mee te nemen. Zorg dat je keurmerken in orde zijn en bouw je Black Friday campagne heen om goed beoordeelde producten in Duitsland. Zorg er ook voor dat je goed kijkt naar de reviews voordat je deze producten meeneemt in je Black Friday campagne. Om je marketing in te zetten rondom een slecht beoordeeld product is een absolute no-go. Deze Duitse consument krijg je nooit meer terug.