Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

ABN WereldWeken: Deutschland das Wirtschaftsmärchen – 9 december in Kaatsheuvel

Dexport zal de specifieke eigenschappen van de Duitse e-commercemarkt toelichten. B. DEUTSCHLAND FÜR ANFÄNGER Wat is de ideale juridische vorm voor uw onderneming? Hoe controleert u de kredietwaardigheid van Duitse afnemers? Hoe sluit u een afnamecontract af? In deze sessie worden diverse praktische kwesties belicht waar u als Nederlandse ondernemer in Duitsland mee te maken krijgt. Strick advocaten begeleidt samen met een ervaren ondernemer deze sessie. C. DEUTSCHLAND FÜR FORTGESCHRITTEN De veranderingen in het belastingstelsel die met ingang van 1 januari 2012 zowel in Nederland als in Duitsland van kracht worden, kunnen grote invloed hebben op uw onderneming. Aan deze tafel gaan we in gesprek over de belangrijkste aanpassingen in de wetgeving en de gevolgen hiervan voor uw bedrijfsvoering. D. JAARREKENING EN AANGIFTE IN DUITSLAND In deze sessie worden diverse praktische kwesties belicht waar u als Nederlandse ondernemer in Duitsland mee te maken krijgt op het gebied van jaarrekeningen en aangiftes. De boekhouding en de daarbij behorende vereisten liggen in Duitsland weer net even anders dan in Nederland. Ook wordt ingegaan op de aangifte van de vennootschapsbelasting. E. ETIQUETTE IN DUITSLAND Zakendoen met Duitsland wordt vaak onderschat; omdat het dichtbij is en taal en cultuur op elkaar lijken, is men vaak niet voorbereid op de verschillen. Zakelijk gezien zijn Duitsers echter op een aantal vlakken heel anders dan Nederlanders. Zo hechten Duitsers meer waarde aan hiërarchie en punctualiteit en zijn zij veel formeler in de omgang. Deze tafel geeft inzicht in de verschillen, zodat u goed voorbereid zaken kunt doen met de oosterburen. Experts van de Duits-Nederlandse Handelskamer en een ervaren ondernemer begeleiden deze sessie. F. PERSONEEL IN DUITSLAND Goed gekwalificeerd personeel is van essentieel belang voor uw onderneming. Werven en selecteren in eigen land is al vaak moeilijk, laat staan in het buitenland. Daarnaast speelt een reeks praktische zaken een rol bij het in dienst treden van buitenlands personeel. Verloning, loonbelasting, sociale premies, inwonerschap etc. In deze sessie worden diverse zaken omtrent grensoverschrijdende arbeid besproken. Experts van Strick advocaten samen met een ondernemer begeleiden het gesprek en gaan in op uw vragen. G. BOOMING NORDRHEIN-WESTFALEN Nordrhein-Westfalen is niet alleen een belangrijk industriegebied en belangrijk internationaal economisch centrum, maar ontwikkelt zich ook steeds meer als cultureel en creatief centrum. In het industriële erfgoed ontwikkelen zich steeds meer kleinschalige en grotere culturele en creatieve concepten. Facts:

  • consumentenmarkt van 18 miljoen mensen
  • aan de Nederlandse grens
  • economisch sterkste deelstaat in Duitsland (van de top 50-bedrijven in Duitsland zijn 19 gevestigd in Nordrhein-Westfalen)
  • een van de belangrijkste businesscentra in de wereld
In deze tafelsessie schetsen we de nieuwste ontwikkelingen in deze regio en de kansen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen. 17:35 Afsluiting en netwerkborrel Napraten en contacten leggen met de sprekers, genodigden en deelnemers van alle seminars en rondetafelsessies. De dag wordt geheel in Duitse stijl afgesloten. Reken op Duitse gezelligheid met Bier, Bratwurst und Dirndls! LOCATIE Droomvluchtplaleis – De Efteling Europalaan 1 Kaatsheuvel ABN WereldWeken]]>