Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Achteraf betalen in Duitsland nu ook met PayPal mogelijk

Duitse klanten betalen het liefst op rekening – dat zijn steeds opnieuw de resultaten van verschillende onderzoeken. In 2014 heeft in Duitsland tussen de 60-80 % van de online kopers op rekening betaald. Dat ‘betalen op rekening’ de favoriete keuze van de Duitse klanten is, is geen verrassing. PayPal wil hier graag op inspelen en de positie van PayPal op de markt versterken. In 2015 introduceert PayPal daarom een product, waarmee de klant een keuze kan maken tussen 4 verschillende betaalmethoden – waaronder betalen op rekening.

PayPal Plus heet het product, waarmee PayPal de Duitse paymentmarkt wil benaderen. In de toekomst zal PayPal Plus de vier favoriete betaalmethoden van de Duitsers aanbieden: op rekening betalen, incasso, creditcard en natuurlijk PayPal. Voor alle betaalmethoden geldt het PayPal consumentenrecht waardoor ook het risico voor de handelaar duidelijk verminderd wordt. PayPal Plus kan meteen van start gaan, alleen de favoriete betaalmethode van de Duitsers is nog niet beschikbaar. Pas in de loop van het jaar zal ‘betalen op rekening’ een deel uitmaken van PayPal Plus. PayPal geeft aan dat PayPal Plus vooral geschikt is voor MKB’s. Volgens de belofte van PayPal kunnen de handelaren met maar één installatie alle vier betaalmethoden aanbieden. Alle inkomende betalingen worden direct bijgeschreven op het PayPal-account van de handelaar – zelfs als de klant pas twee weken later op rekening betaalt.

Als de klant op rekening, middels incasso of met creditcard betaalt, hoeft hij zich niet bij PayPal te registreren. Alleen voor een gewone betaling via de PayPal Wallet moet de klant in het bezit zijn van een PayPal-account.

De kosten voor de handelaar voor PayPal Plus zijn gelijk aan de kosten voor de PayPal Wallet: 35 cent per transactie en, afhankelijk van het volume, 1,2 tot 1,9 % van de som in het winkelmandje.

Naast deze vier betaalmethoden kan de shopeigenaar ook nog andere betaalmethoden in PayPal Plus integreren en de betalingssite deels aanpassen aan het design van de shop. Echter kan hij de volgorde van de vier betaalmethoden – met PayPal op de eerste plek – niet veranderen. De integratie van PayPal Plus gebeurt rechtstreeks of middels de eigen shopsoftware van de handelaar. Voor de shopsystemen Oxid en Shopware zijn de modules al ter beschikking gesteld, de andere modules zal Paypal zo snel mogelijk introduceren.

“Uit studies en onderzoeken blijkt altijd weer dat voor de consumenten ‘betalen op rekening’ nog steeds dé betaalmethode is. Wat tot nu toe ontbreekt is een aanbod voor de brede massa aan handelaren”, concludeert Arnulf Keese, CEO van PayPal Duitsland, “wij schrijven hiermee een nieuw hoofdstuk voor de Duitse E-Commerce markt”. Interne cijfers van PayPal laten zien dat meer dan 50.000 handelaren klant zijn bij PayPal en meer dan 16 miljoen mensen een PayPal-account hebben.]]>