Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Affiliate marketing valt of staat met de keuze en het beheer van de affiliates

Hoe sterker hun reputatie en bereik binnen de doelgroep en hoe enthousiaster de affiliates het bedrijf promoten, hoe effectiever voor de publisher. Het selecteren van deze sites vraagt inzicht in de bekendheid en reputaties van potentiële affiliates in Duitsland. Of er voor een affiliatenetwerk gekozen kan worden of een eigen programma opgezet moet worden hangt af van verschillende factoren, zoals de websites waarop de doelgroep aanwezig is, het beschikbare budget en de wensen m.b.t. de invulling van affiliate marketing.

Affiliates met topreputaties stellen zeer hoge eisen aan de bekendheid van de publishers, de aangeboden producten en merken en zullen voor startende bedrijven vaak niet bereikbaar zijn. Affiliates zonder of met een slechte reputatie daarentegen zijn nadelig voor de publisher.
De categorie in het midden belooft de grootste successen voor nieuwe publishers, maar ook deze affiliates willen zorgvuldig geselecteerd en beheerd worden. In het begin zullen affiliates snel geneigd zijn om voor een product te adverteren als de vergoeding per sale in orde lijkt. Lopen de conversies echter achter – en in de beginfase is dat meestal het geval – dan stoppen de affiliates er net zo snel mee als ze eraan zijn begonnen.
Kansrijke affiliates selecteren en middels aanbiedingen, informatie over toekomstige kansen etc. beheren en enthousiast maken is de uitdaging voor de marketeer.
]]>