Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's
Case

Autolack Online

AutolackOnline.de GmbH is onderdeel van A.J. Coatings. Het gerenommeerde Nederlandse familiebedrijf is sinds 1976 specialist in het mengen en leveren van hoogwaardige auto- en industrielakken in alle kleuren van alle wereldwijde automerken. Autolack Online is samen met Dexport op de Duitse markt gestart als groothandel en op de particuliere markt.

Project overview
Starten op de Duitse markt

Webshop lokalisatie & Google Ads

In 2020 zijn wij gestart met onze werkzaamheden. De eerste stap was het aanpassen van de webshop voor de Duitse markt. Door te communiceren met een GmbH, een Duits adres te gebruiken en het keurmerk Trusted Shops te tonen, kreeg de webshop al snel een Duitse uitstraling. Ook hebben we ervoor gekozen om de doelgroep formeler aan te spreken met ‘Sie’.

De website had op dat moment nog geen omzet en verkeer uit Duitsland. De uitdaging was dus ook om merkbekendheid en zichtbaarheid te vergroten. Hiervoor hebben we search en shopping campagnes ingezet om midden- en laag in de trechter verkeer te genereren. We focusten voornamelijk op search campagnes (non-branded) voor verschillende producten, die we steeds verder hebben uitgebreid met specifieke Duitse zoekwoorden. De webshop is sindsdien flink gegroeid in omzet en bezoekers.

shop ads 2
shop ads 1

Voor de shopping campagnes is de productfeed cruciaal – hier hebben wij relevante zoekwoorden verwerkt om de vindbaarheid binnen het shopping netwerk te vergroten, maar ook om de relevantie van het verkeer te verbeteren (dit geldt ook voor de Performance max campagnes).

Aangezien de producten weinig herhaalaankopen hebben, moeten wij steeds nieuwe bezoekers genereren, wat het duur maakt voor de klant. Om de winstgevendheid verder te verhogen hebben wij uiteindelijk besloten om de producten los te trekken, die verschillende marges hebben. Zo kunnen wij de budgetten nog efficiënter verdelen en hebben we op lange termijn de winstgevendheid verhoogd.

De volgende stap

Verkopen op Amazon

AutolackOnline.de wilde ook starten op Amazon onder de merknaam uniQum QUALITY IN NON PAINT. Autolackonline.de zag veel concurrenten op Amazon.de en wilde daarop meer naamsbekendheid en zichtbaarheid opbouwen. 

Als allereerst hebben we gekeken naar de concurrenten. Door de vele concurrentie op Amazon wisten wij dat dit een uitdaging was. Wat daar opviel was dat de meeste concurrenten alleen maar de kleuren van de bekende merken verkochten terwijl Autolackonline.de alle kleurcodes voor alle automerken aanbiedt.

Amazon

Wat we hebben gedaan

We zijn met 250.000 producten online gegaan op Amazon verdeeld over 5 verschillende productsoorten. Waar wij ons mee konden onderscheiden was dus het brede aanbod.

We hebben losse feeds opgezet per automerk om daarmee 5 losse productpagina’s per unieke kleurcode te genereren. Het voordeel hiervan is dat de reviews over de hele variatie worden toegepast.

Met onze advertentiestrategie steeg de omzet. We hebben geadverteerd op branded maar ook non-branded zoekwoorden, unieke kleurcodes, productcategorieën, defensive strategies, concurrenten en geautomatiseerde targeting. 

Resultaat AutolackOnline

Na onze start in 2020 staat onze samenwerking nog steeds als een huis. De groei zet nog steeds door op Amazon en ook de omzet via Google Ads blijft groeien. Stay tuned for more…

Homepage banner

Wil jij ook groeien op Amazon? Ons team staat voor je klaar.

Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen en vraag vrijblijvend een offerte aan.