Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

De 5 grootste misvattingen over Amazon

De 5 grootste misvattingen over Amazon Door de groei van grote internationale marktplaatsen zoals Amazon en eBay, wordt het voor menig ondernemer steeds duidelijker: marktplaatsen bieden enorme kansen! Wist u bijvoorbeeld dat Amazon wereldwijd 224 miljoen actieve gebruikers heeft? En dat er verspreid over de hele wereld 89 gigantische Amazon distributiecentra staan (waarvan 9 in Duitsland)? Belangrijker nog: van het totaal aantal webshoppers dat een product zoekt start 44% hun zoektocht in Amazon! (krijgt Google te maken met een serieuze tegenstander?) Deze cijfers zijn natuurlijk erg indrukwekkend, maar er ontstaan ook veel misvattingen over Amazon waardoor verkopers op een verkeerd spoor komen te staan. Wij schreven eerder over “ de 5 meest gestelde vragen over Amazon”. Nu zullen wij de de 5 grootste misvattingen over Amazon met u doornemen. Heeft u nog een aanvulling op deze lijst met grootste misvattingen? Deel deze dan met ons in de comments!

#1 Directe concurrentie van Amazon

Die kans bestaat. Producten die in het recente verleden goed zijn verkocht, kunnen vervolgens ook worden aangeboden door Amazon zélf. Maar als Amazon besluit om uw producten te verkopen, dan kunt u ervan uitgaan dat u het heel goed gedaan heeft. Wilt u wanneer het voor de wind gaat qua verkopen, voorkomen dat Amazon uw producten aanbiedt? Maak dan exclusiviteitsafspraken met uw leverancier en blijf kijken naar kansen om uw assortiment uit te breiden. Als u zelf producent bent dan heeft u uiteindelijk het laatste woord.

#2 Producten op Amazon plaatsen en klaar

Het plaatsen van producten met een algemene productomschrijving en vervolgens rustig afwachten tot de orders binnenstromen… Klinkt als een interessant business model nietwaar? Helaas zet dit geen zoden aan de dijk. Om succesvol te zijn met uw nieuwe producten op Amazon moet tijd en moeite worden geïnvesteerd. Optimaliseer uw assortiment met de juiste zoekwoorden(combinaties), bepaal uw keywords, bied een optimale service en adverteer met Amazon Advertising etc.. Dit kost tijd en expertise, maar er zijn organisaties zoals Dexport die u graag ondersteunen.

#3 Amazon is gewoon een verkoopplatform

Social media enthousiastelingen gebruiken Facebook om in contact te komen met hun vrienden. Internetters gebruiken Google om vragen beantwoord te krijgen. Online shoppers gebruiken Amazon voor één ding: kopen. Amazon is de koning van e-commerce. De jaarlijkse omzet wordt geraamd op 100 miljard dollar. Het bedrijf groeit jaarlijks met 20% en biedt werkgelegenheid aan ruim 230.000 medewerkers. In de eerste alinea van deze blog staat dat 44% van de webshoppers hun zoektocht naar een product start op Amazon. Verwacht wordt is dat over 3-4 jaar dit stijgt naar 70%!

#4 Alleen de laagste prijs wint de BuyBox

Het kan een opluchting zijn om te weten dat “prijs” niet de allesbepalende factor is voor het succes op Amazon. Iedereen die een cost leadership strategie hanteert binnen Amazon weet dat deze strategie geen duurzame oplossing is – mits zij te allen tijden bodemprijzen kunnen hanteren. Hieronder een aantal andere zaken die medebepalend zijn voor “Amazon Succes”.
  • Customer service op een bepaald item: levertijd, verzendmogelijkheden, bezorgkosten.
  • Tijd en ervaring van de verkoper op Amazon.
  • Optimaliseren van product pagina’s: productteksten, bullet points (producteigenschappen)
  • Verkopen als “Prime verkoper”

#5 Wij moeten onze producten verkopen via Amazon FBA

Amazon FBA biedt interessante fulfilment oplossingen, dat gaan wij niet bediscussiëren. Maar er zijn andere mogelijkheden om uw orderverwerking, klantenservice en retourenverwerking et cetera centraal te organiseren vanuit – bijvoorbeeld – Duitsland. Professionele Duitse organisaties staan voor u klaar met complete fulfilment- en klantenservice oplossingen, zoals: storage, e-fulfilment en klantenservice. Of u nu kiest voor het verkopen via FBA of via een professionele fulfilmentpartner. Dexport staat voor u klaar! https://www.youtube.com/watch?v=hMcW5jYl4dM&feature=youtu.be

Wil u meer weten?

Bent u reeds verkoper op Amazon of wilt u meer weten over het starten van uw eigen Amazon account? Neem gerust contact op met Dexport en wij helpen u graag verder!]]>