Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

De 5 meest gestelde vragen over Amazon

DE 5 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER AMAZON Amazon is de e-commerce marktleider in Duitsland met een marktaandeel van meer dan 30%! Ook als zoekmachine wordt Amazon steeds belangrijker. 50% van Duitse internetters die op zoek zijn naar een product, begint zijn zoektocht bij Amazon. Met de hoge servicegerichtheid van Amazon en de grootste kans op de beste prijs worden steeds meer consumenten bewogen om online bij Amazon te kopen. Wist u dat op drukke dagen Amazon 300 producten per seconde verstuurt? Dat de totale catalogus meer dan 200 miljoen artikelen bevat? Alhoewel er over Amazon veel informatie beschikbaar is, krijgen wij regelmatig dezelfde vragen en opmerkingen over Amazon. Bent u van plan om te verkopen op Amazon? Lees dan verder en leer van de 5 meest gestelde vragen!

Hoe werkt Amazon?

Het principe is simpel. U plaatst uw producten op Amazon en vervolgens betaalt u een commissie per gerealiseerde verkoop. Afhankelijk van de productgroep ligt het commissiepercentage tussen de 7-15%. Hier vindt u een overzicht van de verschillende commissiepercentages.

Waarom betaal ik commissie aan Amazon?

Een hele begrijpelijk vraag. Hoeveel budget reserveert u nu voor marketing? U kunt verkopen op Amazon zonder de hoge investeringskosten van – bijvoorbeeld – een eigen webshop. Wanneer u verkoopt u via Amazon betaalt u immers per gerealiseerde verkoop. Wat ten slotte erg belangrijk is om te weten: Amazon is een verkoop platform met een ongekende naamsbekendheid. Voordat de bezoeker op Amazon komt heeft hij zich al georiënteerd en wil een product aanschaffen! Amazon’s filosofie is “Providing the best buyer experience and customer satisfaction on the web”, nu heeft u de kans om over de landsgrenzen heen te kijken en een enorme markt te bereiken.

Mag ik zelf mijn verzendkosten bepalen?

Ja. Let er wel op dat de totaalprijs (incl. verzendkosten) bepalend is. U kunt uw productprijs lager insteken dan de concurrentie, maar als de totaalprijs hoger is dan de andere aanbieders, dan gaat de andere partij er meestal met de verkoop vandoor.

Gaat Amazon zélf mijn producten aanbieden?

Die kans is er. Producten die in het recente verleden veel zijn verkocht, kunnen worden aangeboden door Amazon. Maar als Amazon besluit om uw producten te verkopen, dan heeft u er al heel goed aan verdiend! Wilt u echt voorkomen dat Amazon uw producten aanbiedt? Maak dan exclusiviteitsafspraken met uw leverancier en blijf kijken naar kansen om uw assortiment uit te breiden. Als u zelf producent bent dan heeft u uiteindelijk het laatste woord.

Wat zijn de kosten voor FBA?

U kunt uw producten plaatsen in een van de logistieke centra van Amazon. Dit wordt ook wel FBA genoemd (Fulfilment By Amazon.) Dit biedt een aantal voordelen: het logistieke proces (incl. retouren) wordt volledig uit handen genomen, de producten die zijn opgeslagen in het Amazon magazijn zijn beter vindbaar, 24/7 customer service door Amazon (telefonisch en schriftelijk), klanten geven voorkeur aan FBA. Hier vindt u meer over de kosten van FBA. Dit zijn de meest gestelde vragen over Amazon. Heeft u meer vragen over het starten van uw eigen Amazon account? Neemt gerust contact op met Dexport en wij helpen u graag verder!]]>