Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Duitse marketingmix: extra bereik met tv commercials

E-commerce bedrijven veroveren de Duitse tv reclame markt

Reisportalen, online shops en datingsites: steeds meer e-commerce bedrijven worden offline actief en zetten op tv reclamespots in. Met de uitbreiding van hun marketingmix willen ze meer naamsbekendheid verkrijgen en hun bereik vergroten. Elke vierde reclamespot op de Duitse tv werft tegenwoordig voor een e-commerce aanbieder. Afgelopen jaar waren vooral e-commerce reus Amazon, vergelijkingsportaal Check24 en reisportaal Trivago regelmatig op tv te zien.

Volgens het Duits mediatrends onderzoeksbureau XAD werd in totaal 561 miljoen euro in 2014 in tv-reclame door top e-commerce bedrijven geïnvesteerd, een trend die zich dit jaar voortzet. Bijzonder aanwezig in de reclamepauzes zijn vergelijkingsportalen, rond 42% zijn reisportalen.

De strategieën lopen hier uiteen. Zo gaan Amazon en Zalando meteen voor de grote zenders met veel bereik, terwijl kleinere bedrijven met nichezenders beginnen, bijvoorbeeld sportzenders zoals “DMAX” en ”Sport1” of zenders zoals “sixx” met de doelgroep vrouwen. In totaal werd volgens XAD 1,9 miljard euro door e-commerce bedrijven in tv reclames geïnvesteerd.

Bij Dexport zien we deze trend ook bij onze klanten terug. Klanten uit de event- en elektronicabranche zijn in Duitsland ook als uitbreiding van hun marketingmix met reclamespots begonnen. Algemeen blijkt dat bij het uitzenden van tv-spots de traffic stijgt en dit ook ten goede van de over all CTR komt. Maar vooral de merkbekendheid wordt door een tv-commercial enorm verhoogd. Ook was te zien dat het aantal bezoekers op de website in die tijd is verdubbeld of verdrievoudigd.

In de toekomst zal deze trend zich verder doorzetten. Vooral voor grote bedrijven die veel verschillende producten verkopen en op de massa gericht zijn, is het van belang om op zoveel kanalen als mogelijk zichtbaar te zijn. Als u met uw nicheshop de Duitse markt wilt veroveren dan kunt u tv spots, gericht op kleinere zenders die beter bij uw doelgroep aansluiten, laten uitzenden.

]]>