Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Duitsers tijdens hun vakantie bereiken? Go mobile!

Op basis van eigen ervaring konden we het al vermoeden, maar nu is het officieel door een studie bevestigd: meer dan 71% van de Duitsers is tijdens de vakantie online actief, vaak langer dan een uur per dag. Dit concludeerde vakantieaanbieder L’TUR afgelopen week uit een studie naar Duitse vakantiegangers. De behoefte aan internet tijdens de vakantie heeft zelfs invloed op het beslissingsproces voor een verblijf: 44% van de respondenten gelooft dat een vakantie zonder internet problemen kan veroorzaken en kiest daarom liever voor een verblijf met wifi-verbinding. Op de vakantiebestemming zelf maken vooral vrouwen graag gebruik van internet. 40% van de Duitsers kiest hiervoor de smartphone, 27% de laptop, 19% de desktop en 13% de tablet.

Wat betekent dit voor uw webshop? En hoe kunt u de Duitser tijdens de aankomende vakanties het beste bereiken? Wij geven u alvast een paar tips:

1. Maak uw website mobiel

Sinds de laatste Google-update heeft u het waarschijnlijk al vaak gehoord, maar de vakantieperiode maakt het nog een keer duidelijk: mobiel internet is niet meer weg te denken en tóch lopen nog veel webshops achter. Mis de boot niet en kies daarom voor een responsive webdesign of een aparte mobiele website om de mobiele websitebezoeker niet kwijt te raken. In het beste geval heeft u zelfs een eigen app. De totale verwachte omzet via apps in 2014 werd op 747 miljoen euro voorspeld (totale eindcijfers zijn op dit moment nog niet beschikbaar). Leuk om te weten: de Google Play Store scoort sinds afgelopen januari hoger in maandelijkse omzet, maar de bestedingswaarde is bij Apple-klanten drie keer zo hoog.

2. Onderhoud het contact

Ook tijdens de vakantieperiode is het belangrijk om het contact met uw klanten niet te verliezen. Dit kan bijvoorbeeld door het verzenden van regelmatige nieuwsbrieven of door gebruik te maken van social media. Probeer hierbij klanten te inspireren, want mobiele telefoons worden vaak voor oriënterend websiteverkeer ingezet. Recente studies tonen aan dat de telefoon goed is voor 27% van het verkeer en ruim 12% van de e-commerce-bestellingen van de Duitse bestellingen. Daarnaast leest en schrijft ruim 80% van de vakantiegangers e-mails en maakt 46% gebruik van social media. Zet deze kanalen in om het contact met uw doelgroep en klanten te onderhouden.

3. Verzin zomeracties

De e-commerce-omzet hoeft tijdens de zomerperiode niet te dalen. Denk met uw klant mee en kies voor interessante acties om klanten ook in de zomer naar uw webshop te halen. Zo kunt u bijvoorbeeld een winactie voor een leuk zomerpakket opzetten, tijdelijk gratis verzenden of een kortingscode aanbieden. Daarnaast kunt u relevante zomerproducten promoten, bijvoorbeeld de nieuwste set tuinstoelen of de felgekleurde hardloopbroek, geheel afhankelijk van uw assortiment natuurlijk.

4. Meten is weten

Bestaat uw webshop al langer dan een jaar? Gebruik dan de data van het voorafgaande jaar om acties, communicatiekanalen, traffic en omzet te beoordelen. Hou hierbij idealiter ook rekening met externe omstandigheden, zoals het zomerweer en het begin en einde van de schoolvakanties in koopkrachtige deelstaten. Zet uw ervaringen vervolgens op de juiste manier in om het beste uit uw webshop te halen.

]]>