Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Een werkende SEO strategie in Duitsland: wat wilt u precies bereiken?

U wilt in Duitsland via een webshop of website uw producten aanbieden. Online marketeers besteden daarom veel tijd aan het verbeteren van de vindbaarheid van de website of webshop. Maar vindbaarheid is natuurlijk niet alles. De zoekwoorden in het Duits behoren sowieso SEO proof te zijn. Echter, bij een werkende SEO strategie wilt u er ook voor zorgen dat de bezoekers van uw webshop tot koop worden aangezet en dus uw klanten worden.  Enige zaken waar u op kunt letten staan in dit artikel.

Hoe weet u dat de conversie van uw webshop/site goed is?

Het belangrijkste kengetal is de conversieratio, die voor e-commerce sites, gemiddeld tussen de twee en drie procent ligt. Dat betekent dat twee tot drie procent van alle bezoekers een product bij uw webshop koopt. Wanneer de conversieratio onder de twee procent ligt, moet u sowieso in actie komen. Een lage conversieratio kan te maken hebben met de bezoekers die naar uw webshop/website komen. Bijvoorbeeld wanneer uw webshop/website goed worden gevonden op zoekwoorden die niet relevant zijn voor uw shop. Als de inhoud niet volledig of onbegrijpelijk is of wanneer het bestelproces niet duidelijk is, zal de conversieratio ook lager liggen. Met de onderstaande tips kunt u vandaag nog aan de slag met de vindbaarheid in zoekmachines om uw bedrijf binnen de Duitse markt te optimaliseren. Mocht u na het lezen van deze blog nog vragen hebben, dan helpt ons Duitse marketingteam u graag om de juiste vertaalslag naar de Duitse markt te maken.

#1 Content redactie in het Duits

Bekijk de teksten eens kritisch en nog belangrijker laat uw teksten door een Duitstalige SEO-specialist schrijven. Zij kennen de wegen en de juiste opbouw van zoekwoorden. Speel bijvoorbeeld in op de vraag waardoor bezoekers online naar uw producten en diensten op zoek zijn. Een Duitstalige specialist kan hiervoor de vertaalslag maken en dit is essentieel voor de verkoop van uw producten, maar ook uitermate belangrijk om de aandacht van bezoekers vast te houden. Lezers haken namelijk sneller af wanneer zij online niet direct iets van hun gading kunnen vinden. En zo krijgt u te maken met een hoge bounce-percentage.

“Ich kam, Ich SEO, Ich siegte”

U laat de teksten schrijven voor uw doelgroep. Het is hiervoor niet nodig om uw website of webshop te doorzeven met zoektermen. Ga voor leesbare teksten en sluit een alinea op een ludieke manier af met een paar kernwoorden. Google geeft voorkeur aan goed geschreven en relevante content. En laten we eerlijk zijn, dat geven wij (de consument, lezer) zelf ook.

#2 Titels en beschrijvingen optimaliseren

SEO blogDe titel van een pagina geeft aan wat de bezoeker op de pagina kan verwachten. De titel is het eerste dat een gebruiker van een zoekmachine ziet zodra de website in de zoekresultaten wordt weergegeven. Wellicht een inkopper, maar het is slim om voor de Duitse markt uw page-titels door een specialist te laten schrijven. Zij kennen de opbouw van de juiste woorden en als ondernemer bespaart u zo een heleboel tijd om zelf aan de slag te gaan met de vindbaarheid van uw bedrijf. Naast de paginatitel is het belangrijk om ook de meta-description te optimaliseren. Dit is de korte beschrijving aan de achterzijde van uw website. Door dit te optimaliseren zorgt u ervoor dat bezoekers op uw website of webshop klikken in plaats op die van de concurrent. U kunt Google Search Console gebruiken om te bekijken of de aanpassingen in de titel en beschrijving een positief effect hebben op het CTR (click through rate) percentage. Of u kunt een analyse uitbesteden, zodat u zeker weet dat u met relevante cijfers de Duitse markt verovert.

#3 Het oog wil ook wat aandacht, Duitse uitstraling

Bij het eerste advies van dit artikel hebben we het gehad over het optimaliseren van content. Hoe zit dat eigenlijk met afbeeldingen? Het optimaliseren van afbeeldingen kan door middel van een ALT-tag. De afbeeldingen worden bij specifieke zoektermen getoond in Google Afbeeldingen. Verder is het essentieel om uw bedrijfsuitingen een Duitse uitstraling te geven. Hierbij kunt u denken aan keurmerken, afbeeldingen van betaalmethoden en nog veel meer. In het artikel ‘Hoe realiseer je een Duitse uitstraling’ geef wij u alvast een aantal adviezen cadeau. Doe er uw voordeel mee.

#4 Zorg voor een duidelijke url structuur

Een nette en geoptimaliseerde URL-structuur, de navigatie, draagt ook bij aan betere vindbaarheid. Een goede URL bevat het onderwerp van de pagina. Verder is het handig om te weten dat u vooral kiest voor unieke URL zoektermen. Mocht u, of een gespecialiseerd Duits bureau, eenmaal bezig zijn met de optimalisatie; neem dan ook eens het aantal pagina’s waarop u online te vinden bent onder de loep. Een ander voordeel van een goede URL is dat bezoekers die de pagina eerder hebben bezocht, deze later makkelijk terugvinden.

#5 Externe links, linkbuilding Duitsland

Bij externe links komen de verwijzingen vanaf andere websites. Het verkrijgen van relevante verwijzingen naar pagina’s op de website zorgen voor een hogere autoriteit. Het verkrijgen van externe links wordt ook wel link-building genoemd. Ga hierbij vooral voor kwaliteit, want een link op een niet veel gelezen website zal weinig toevoegen aan uw vindbaarheid. Onze marketing experts kennen de wegen binnen Duitsland en kunnen gericht advies geven over linkbuilding binnen de Duitse markt.        ]]>