Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Gebruikt u al Instagram om uw Duitse klanten te bereiken?

Instagram: recent wachtten we nog op de dood van yet another social media network. Toen kocht Facebook het kanaal op en de meesten dachten dat Instagram, net als zoveel andere kanalen, onopvallend zou verdwijnen. Maar niets was minder waar.

Sinds de overname van Facebook heeft het netwerk vooral in Duitsland en tegenstrijdig tot de overige sociale kanalen een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het zo bijna het enige netwerk wat nog steeds een toename in leden kan boeken.

Ook veel bedrijven proberen op de groei van Instagram mee te liften. Tegenwoordig kan een bedrijf ook groeien door middel van reclame, in de vorm van sponsored posts. Maar geen ander netwerk weet zoveel mensen organisch (dus onbetaald) te bereiken als Instagram. Maar hoe werkt dat dan?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat de Instagram-gebruiker van een merk verwacht.

Instagram is een verzameling van (inspirerende) foto’s. Volop uitgelegd op het gezegde: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met de juiste hashtags moet de doelgroep bereikt en producten niet te veel in de spotlight gezet worden. Een “Gratwanderung” (een dunne scheidingslijn) tussen het promoten van producten aan de ene kant, met een spontane communicatie met de doelgroep aan de andere kant. En alles met veel gevoel voor merk en klant.

Een authentiek account laat de sfeer rondom een product proeven, laat producten zien en brengt een community samen. Productfoto’s zoals op de website willen volgers niet zien. Wat ze wel willen zien is het product in actie. Het fashion merk niet op modellen maar op “echte” mensen, je outdoor spullen niet in de winkel maar op trekkingtocht door Zweden. En wie beter dan de eigen klanten kunnen voor de beste en meest authentieke foto’s zorgen? Het organiseren van content afkomstig van je klanten, kan worden overgelaten aan je marketingbureau. Zo zorg je voor goede en betrouwbare content ook zonder extra personeel te moeten aannemen.

Naast het publiceren van eigen content of dat van de fans, kunnen andere Instagramgebruikers met veel volgers worden gebruikt om een doelgroep te bereiken die nog niet of weinig van je merk weten. Voor bijna elke branche en niche zijn via een ambassadeur op Instagram belangrijke doelgroepen te bereiken. Het positie-, baby- en kindermode merk Noppies heeft zo met alleen één product al de Instagrampagina’s van veel nieuwe Duitse klanten weten te bereiken.

Bent u al op Instagram te vinden?

]]>