Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Grensverleggend Cross Border E-commerce Event

Groeimogelijkheden voor ondernemers die internationaal willen uitbreiden

Uw webshop uitbreiden naar Frankrijk? De Duitse markt veroveren? China als groeimarkt voor uw onlinebedrijf? De online consumentenbestedingen in Europa alleen al zijn in 2012 met 19% gestegen. Donderdag 5 september is de eerste editie van het Cross Border E-commerce Event in Bunnik. Speciaal voor retailers, e-tailers en e-commercebedrijven die aan willen haken bij deze ontwikkelingen en internationaal willen uitbreiden.

Experts met jarenlange ervaring op de buitenlandse markt geven op het event masterclasses waarin best practices uitgebreid aan bod komen. Een van de sprekers is Gerald Baal van Transfer Latin Business Consultancy. Hij laat zien hoe bedrijven met een webshop omzet kunnen generen op de Latijns-Amerikaanse markten. En welke kansen er liggen als u bijvoorbeeld de distributie en klantenservice goed afstemt op de snelgroeiende Braziliaanse consumentenmarkt. Sander van Zutphen van Qendoo europe s.l. schetst waarom Spanje een interessant land is om voet aan de grond te krijgen. Ondanks de crisis groeit de e-commercesector hier flink. In combinatie met relatief weinig concurrentie maakt dit Spanje tot een interessante markt voor Nederlandse ondernemers die internationaal uit willen breiden.

Leren van internationaal netwerk

Daarnaast zijn er diverse sprekers van onder andere Google, DHL Global Mail, Foot Locker en Fashionchick. Aansluitend aan de masterclasses zijn er thematafels waar deelnemers in kunnen gaan op voor hen specifieke onderwerpen of situaties. Deelnemers aan het event leren van experts en aan de hand van praktijkvoorbeelden over groei in het buitenland, de valkuilen en wat wel en niet werkt.

Het Cross Border E-commerce Event dient als bron van kennis en inspiratie voor alle bedrijven die internationaal willen groeien, van succesvolle start-ups tot grote, ervaren ondernemingen. Tijdens het event hebben zij toegang tot een internationaal netwerk van specialisten.

Expansie dichtbij

“Het wordt een dag vol praktische informatie, trends, kennis en strategieën die bijdragen aan een succesvolle start of groei in het buitenland,” zegt Andreas Giese van Dexport, tevens organisator van het event. Dexportbiedt met dit event samen met andere landenspecialisten en bedrijven die actief zijn in het buitenland, ondersteuning aan ondernemers die internationaal willen groeien.

Dexport is specialist in online verkopen in Duitsland en speelt met het event in op de behoefte van de vele snelgroeiende e-commercebedrijven. Giese: “Met een vertaalde website is een internationale expansie dichterbij dan ooit. Volgens het European B2C Ecommerce Report kwamen online consumentenbestedingen in Europa in 2012 uit op 311,6 miljard euro. Een stijging van 19% ten opzichte van 2011. Duitsland, België en Frankrijk behoren van oudsher tot onze belangrijkste handelspartners. Spanje en Latijns-Amerika bieden echter ook volop groeikansen.”

Het event eindigt met een uitgebreide BBQ en volop mogelijkheden om in informele sfeer te netwerken en kennis uit te wisselen.

Inschrijven is mogelijk via de site www.crossborderevent.com.

Er zijn maximaal 250 plaatsen beschikbaar. Kosten voor deelname variëren van € 95,- tot € 145,-.]]>