Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

De Doorbraak #01 | Groeien naar 130 man personeel zonder sollicitaties

MamaLoes Babysjop, het bedrijf van Loes de Volder uit Goirle kenmerkt zich door explosieve groei in Nederland en over de grens. Het bedrijf werd de afgelopen editie voor de tweede keer bekroond tot CrossBorder Top 30 bedrijf. In de nieuwe online serie De Doorbraak wordt haar bijzondere manier van ondernemen uitgelicht: het Open Hiring beleid waarmee ze mensen aanneemt zonder sollicitatieprocedure. 

‘Open Hiring’ werd voor het eerst geïntroduceerd in Amerika. Bijna 40 jaar geleden begon Bernie Glassman in New York de bakkerij Greyston Bakery. Onder het motto ‘We don’t hire people to bake brownies, we bake brownies to hire people’ wilde het bedrijf zoveel mogelijk banen scheppen voor mensen die problemen hadden met het vinden van werk. De methode werd gezien als een succes. Duizenden ex-gedetineerden, daklozen, ouderen en ongediplomeerden vonden via Greyston een baan. En nu is daar ook het bedrijf met Brabantse roots die deze methode naar Nederland heeft gebracht.

MamaLoes Babysjop biedt mensen de kans om te werken zonder te solliciteren. “Het enige dat we van geïnteresseerden vragen is dat ze vier uur lang op hun benen moeten kunnen staan en minstens tien kilo moeten kunnen tillen.” Iedereen start namelijk met magazijnwerk. Daarna kijkt Loes of en waar iemand nog naar toe zou kunnen doorgroeien, zoals bijvoorbeeld een functie bij de klantenservice.

Mede door deze sterke kernwaardes en het sociale hart is het bedrijf ook bij de Belgische en Duitse consument erg geliefd. Al tot twee keer toe stond het bedrijf van Loes in de CrossBorder Top 30 en mag het zich een van de succesvolste crossborder e-commerce bedrijven van Nederland noemen. Loes heeft inmiddels 130 mensen in dienst en floreert in binnen- en buitenland, toch is voor haar geld absoluut niet de drijfveer. “We geloven niet in winst of extra geld maken, in de allergrootste worden of dure auto’s, wij geloven in mensen helpen en mooie dingen doen”.  

In de nieuwe driedelige online serie De Doorbraak geeft Dexport, specialist in online marketing voor de Duitse markt, een kijkje in bijzondere en succesvolle CrossBorder Top 30 bedrijven. Het verhaal van Loes zie je in de eerste aflevering.