Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Helmspecialist.nl verovert Duitsland met prijsvergelijkers

Moet het altijd AdWords zijn?

De e-commercemarkt in Duitsland wordt met name gekenmerkt door drie pijlers: Google, Amazon en Facebook. Onder Google zijn samengevoegd de organische vindbaarheid en de vindbaarheid die gecreëerd wordt met behulp van advertenties in het AdWords-netwerk.

Veel online shops die organisch (nog) niet goed vindbaar zijn, maken gebruik van de mogelijkheden van AdWords. Zodra de gebruiker een voor de verkoop relevant zoekwoord intoetst, komen boven of naast de zoekresultaten advertenties te staan die de potentiële klant alsnog naar de webshop kunnen leiden. Omdat Google AdWords een veilingmodel gebruikt om de advertenties te tonen kan veel concurrentie of kunnen dure producten snel tot hoge klikprijzen leiden.

Zo ook bij Helmespezialist.de, de Duitse webshop van Helmspecialist.nl. Om vanaf het begin bezoekers naar de website te kunnen leiden is zoals bij de meeste nieuwe shops geprobeerd om de ontbrekende organische vindbaarheid met Google AdWords te compenseren. Maar ook hier zijn de posities sterk bevochten en zijn er hoge kosten verbonden aan de vertoning in de zoekresultaten, die vaak niet opkomen voor de omzet die hiermee gegenereerd wordt.

Tijd om de marketing mix onder de loep te nemen en te kiezen voor een gezondere balans tussen inkomsten en uitgaven. Voor de lange termijn werkt Helmespezialist.de net als in Nederland aan zoekmachineoptimalisatie. Denk hierbij aan aanvullende content voor een betere vindbaarheid en beter omschrijvende teksten voor de oriënterende bezoekers. Intussen is het natuurlijk wel belangrijk om dan, in plaats van met AdWords, via andere kanalen vindbaar te zijn. Zonder bezoekers ook geen verkopen.

Vanuit de webshop zijn daarom koppelingen gemaakt met de drie belangrijke prijsvergelijkers in Duitsland. Producten van Helmespezialist.de zijn vindbaar op idealo.de, billiger.de en preis.de en verhogen naast de omzet ook de merkbekendheid van de webshop. Hoewel ook de prijsvergelijkers vaak met een kost-per-klik-model werken, zijn de kosten doorgaans veel lager dan bij AdWords en renderen deze prijsvergelijkers beter. De Duitse webshop van helmspecialist.nl haalt op dit moment ongeveer 30 % van het verkeer binnen via de prijsvergelijkers. Behalve dat de advertentiekosten voor vertoningen op de prijsvergelijkers lager zijn, hebben deze vergelijkingssites ook eigen advertenties bij Google AdWords staan. Via een omweg staat Helmespezialist.de dus alsnog in de zoekresultaten, ook al zijn die misschien verstopt achter de advertenties van idealo.de, billiger.de of preis.de.

Wilt u weten of en welke prijsvergelijkers voor uw webshop in aanmerking komen? Wij plannen graag een gesprek in om met u de kansen op de Duitse markt te bespreken.

]]>