Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Het Cross Border E-Commerce Event 2014

Terugblik en learnings van een inspirerende dag

Op 10 september organiseerde Dexport voor de tweede keer het Cross Border E-Commerce Event op De Landgoederij in Bunnik. Dit jaar in samenwerking met BPP Media. “Het  Cross Border E-Commerce Event was voor de tweede keer uitverkocht! We hebben veel positieve reacties ontvangen, het was een informatieve en gezellige dag met inspirerende sprekers”, vat Andreas Giese, CEO van Dexport het Cross Border Event samen.

Geopend werd het event door dagvoorzitter Ben van der Burg, die de laaste cijfers voor de internationale E-commerce markt presenteerde. In Nederland wordt er meer via buitenlandse webshops geïmporteerd dan geëxporteerd. Gezien de vele kansen in de internationale e-commerce liggen hier volop mogelijkheden om een verandering in te zetten en de export door webshops flink te laten groeien. Vervolgens deelden Cross Border experts Simon Saneback, van de Deense Fashion e-Retailer Stylepit en Jitse Groen, directeur van Takeaway.com hun ervaringen met het openen van webshops op internationale markten. Beide sprekers hebben verschillende ervaringen opgedaan. Volgens Takeaway moet vooraf goed gepland worden en de stap niet onderschat worden. Een land als Duitsland veroveren kost tijd en geld. Daarentegen vertelde Stylepit dat het een kwestie van “gewoon doen” is. Met deze pragmatische aanpak zijn ze inmiddels in 20 landen succesvol actief.

Interessante thematafels

Aansluitend konden bezoekers persoonlijk vragen aan Cross Border experts aan speciale thematafels stellen. “Moet ik een Duitse GmbH oprichten als ik naar Duitsland ga?” “Waarom is een Impressum op mijn Duitse site van belang?” Deze en nog meer vragen kregen onze Dexport collega’s aan de Duitse thematafels gesteld. Naast onze tafels konden bezoekers ook informatie in korte gespreksrondes aan de thematafels van onze partners inwinnen. Bijvoorbeeld over de Spaanse, Franse & Chinese markt, internationale logistiek, payment en het opzetten van een succesvolle webshop.

Diepgaande kennissessies

In daarop volgende sessies stelden internationaal succesvolle bedrijven hun ervaringen en visies op de E-commerce markt buiten Nederland voor. Uit de presentatie van Andreas Giese (Dexport) blijkt dat het belangrijk is om een bepaalde niche in Duitsland te claimen. Met een goede marketingplanning kan je een leidende rol krijgen binnen een gekozen segment. ChaletsPlus, Karnevalshopper.de en Alpine zijn hier succesvolle voorbeelden van.

Twan Rutten vertelde tijdens zijn presentatie dat fonQ middels marktplaatsen een aanzienlijke omzet genereert in 6 landen. Amazon is bijvoorbeeld in Frankrijk en Duitsland erg belangrijk. De learnings en presentaties van nog meer sprekers zoals Yoursurprise.com, Wijnvoordeel of DHL kunt u ook hier nalezen.

Cross Border Challenge 2015

Over het starten op een nieuwe markt gaat ook de Cross Border Challenge 2015. Greendaddy, Sepay en Zusenzomer.nl gaan dit jaar de uitdaging aan.De winnaar van deze Cross Border Challenge werd Prins Petfoods. Tweede werd Lady’s Secret. Wat kunnen we leren van het eerste jaar? De opstartfase heeft toch langer geduurd dan verwacht. Prins Petfood kon na een wat moeilijkere opstart wel snel stappen maken en zit nu op de gewenste koers in Frankrijk. Na de spannende prijsuitreiking sloot een gezellige netwerk borrel met smakelijke BBQ deze afwisselende en informatieve dag af.

Het is een geslaagd event dat om herhaling roept. “Daarom gaan we zeker ook komend jaar het Cross Border E-Commerce event weer organiseren”, vertelt Andreas Giese enthousiast.

Heeft u dit jaar het Cross Border Event gemist? Zet dan alvast 9 september 2015 in uw agenda en houd ons blog in de gaten, zodat u volgend jaar op tijd kaarten kunt kopen!

]]>