Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Hoe sociaal is uw bedrijf in Duitsland?

Facebook, LinkedIn of Google+? Het bos van de social media marketingkanalen wordt steeds dichter voor bedrijven en overal aanwezig zijn kost tijd en veel energie. Hoe maak je als bedrijf de beslissing welk netwerk het wel of juist niet waard is om in te investeren?

Onderzoek van SimilarWeb geeft een actueel overzicht van het marktaandeel en de groei van de verschillende social media kanalen. Heel duidelijk staat Facebook met bijna 85 % marktaandeel op plaats 1 gevolgd van het Duitse social netwerk Wer-Kennt-Wen (3,4 %), dan Google+ (2,7 %) en Twitter dat even veel marktaandeel heeft als het schoolvrienden netwerk Stayfriends (2,3 %).

[caption id="attachment_3980" align="alignleft" width="150"]Mobiel Traffic Social Media Duitsland Mobiel Traffic Social Media Duitsland[/caption]

B2C op Facebook

Met name bekende merken en brands zetten in op de marktleider Facebook en hier vooral bedrijven die in de B2C sector bezig zijn. Met een bekende naam bereik je snel een grote community oftewel fanbase en komt je target groep bijna vanzelf naar je toe. Als kleine speler is het even flink werken en investeren voordat er resultaten gemeten kunnen worden. Voor beide geldt: het opzetten van een account is niet voldoende. Regelmatige interacties (lees: two-way communication, niet alleen sales praatjes!) zijn een pre om social marketing succesvol te maken.

B2B op zakelijke netwerken Waar de B2C sector zich vooral met Facebook bezig houdt werken de B2B bedrijven in Duitsland vooral met de zakelijke netwerken Xing en in een steeds hogere mate met het internationale LinkedIn. Hier is de Duitse traffic van april tot juni 2013 met meer dan 30 % toegenomen. Maar ook het Google platform Google+ kon in het tweede kwartaal van 2013 een groei van Duitse gebruikers melden. Vooral ook door de opmars van de smartphones zijn de netwerken sterker in gebruik dan een jaar geleden. De gezamelijke traffic vanuit Duitsland betreft maar een klein percentage van de globale online wereld. Wie echter op de Duitse markt wil focussen kan hier met een goede keuze baat bij hebben. Hier geldt ook zoals in de klassieke marketing: Wees waar je klant is! B2C bedrijven zullen hier van de sociale netwerken Facebook en Wer-Kennt-Wen kunnen profiteren, waar de B2B gerichte bedrijven hun succes meer op Xing en LinkedIn zullen vinden.]]>