Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Kiest u voor keurmerken voor uw Duitse webshop?

GmbH (bij B2B) en een Duits retouradres (B2C e-commerce) én het dragen van een keurmerk. Dit is een geruststelling voor de consument dat veilig wordt omgegaan met de klant- en betaalgegevens en de bestelling correct wordt bezorgd. Voor uw webshop kan een keurmerk het conversiepercentage verhogen. Duitsland heeft verschillende webwinkel keurmerken zoals Trusted Shops, EHI en TÜV.

De meest relevante keurmerken Duitsland

TÜV is voor veel Duitsers een teken van kwaliteit. 99% van de consumenten kent de merknaam. TÜV let van oudsher op het kwaliteitsmanagement binnen de organisatie. Naast een online test en een security check komen TÜV-medewerkers zelfs naar Nederland voor een audit op locatie met betrekking tot het fulfillment. Gezien de hoge kosten en de inspanning om het keurmerk te verkrijgen kiezen vooral de grotere e-commercebedrijven voor TÜV. Trusted Shops is het grootste webwinkel keurmerk in Duitsland en is te vergelijken met het Nederlandse online keurmerk Thuiswinkel Waarborg. Het keurmerk en de klantbeoordelingen die hier worden achtergelaten vergroten het vertrouwen van de klant. Het keurmerk zorgt ervoor dat consumenten hun geld terugkrijgen in het geval van geschillen of wanneer producten niet geleverd worden. Deze garantie stelt uw klanten gerust om een aankoop te doen. Trusted Shops is voor start-ups in hun eerste jaren in Duitsland vaak een goede optie. Bij Trusted Shopt krijgt u 15% korting op het maandbedrag wanneer u via deze link aanmeldt! TrustedShops Duitsland TrustedShops Duitsland – Duitse keurmerken EHI Geprüfter Online-Shop biedt een keurmerk met een professionele uitstraling, tegen lagere kosten. Dit keurmerk hanteert een staffel afhankelijk van de omzet. Om het keurmerk van EHI, de bekendste handelsorganisatie in Duitsland, te ontvangen, voert het bedrijf een audit uit om te controleren of u voldoet aan de EHI-voorwaarden. EHI is partner van het Bundesverband E-Commerce und Versandhandel Deutschland.

Review tools in Duitsland

Minstens zo belangrijk als het dragen van een betrouwbaar keurmerk is een goede review van uw (terugkerende) klant te krijgen. Voor uw product of webwinkel is het belangrijk om een tool aan te bieden waar de klant een beoordeling kan achterlaten. Alle positieve en negatieve feedback kunt u meenemen in de verbetering van uw service. Waar keurmerken worden uitgegeven door een onafhankelijk bedrijf, hebben beoordelingtools tevens een keurmerkuitstraling en presenteren reviews van klanten. Ook deze tools kunnen conversieverhogend werken. ausgezeichnet.org ausgezeichnet.org Enkele van de bekendste klantbeoordelingstools in Duitsland zijn TrustPilot, eKomi en Ausgezeichnet.org. Alle drie zijn Google partner, wat betekent dat de beoordelingen ook bij Google Shopping zoekresultaten zichtbaar zijn. Bent u op zoek naar een uitgebreide klantenservice beoordelingstool, dan is eKomi een goede optie. Trustpilot is de goedkopere variant.

Succesfactor of hulplijn?

Bij een twijfelende consument kunnen een keurmerk of klantenreviews de laatste drempel om te bestellen wegnemen. De diverse keurmerken voor uw Duitse webshop zijn in verschillende situaties geschikt. Een Duits keurmerk is echter geen succesfactor en kan enkel het conversiepercentage verbeteren. Zorg dus altijd dat u uw marketing en klantenservice op orde hebt en uw klanten een mogelijkheid én aanleiding biedt een positieve review achter te laten. Wilt u meer advies over de juiste keuze van keurmerken voor uw Duitse webshop, neem dan contact op met de specialisten van Dexport.]]>