Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Leapp opent succesvol eerste store in Duitsland door optimale multichannel-strategie

Op 10 mei opende Leapp zijn eerste Duitse fysieke store in Düsseldorf. Als reeds succesvol opererend bedrijf in Nederland, is Leapp sinds begin dit jaar ook bezig met het veroveren van de Duitse markt. Met de kennis en ervaring die Leapp in Nederland heeft opgedaan, heeft het bedrijf besloten om in Duitsland direct een multichannel-strategie toe te passen.

Bij de uitbreiding op de Duitse markt heeft Leapp daarom niet alleen op diverse online kanalen, maar ook op offline kanalen ingezet.

Vier keer zoveel omzet als in Nederland

In vergelijking met de eerste storeopening in Nederland, kon Leapp in Düsseldorf bij de eerste Duitse storeopening vier keer zoveel omzet draaien. Hoe het kwam dat de opening zo’n succes werd? Dexport geeft hier het antwoord op!

Online versus offline

Leapp verkoopt refurbished Apple-producten, zoals iPhones en MacBooks. Dat wil zeggen dat Leapp in het bedrijfsleven gebruikte laptops koopt, reviseert en van de nieuwste software voorziet. De succesfactor achter Leapp is de juiste verhouding tussen offline en online activiteiten. Leapp combineert het online aanbod met het aanbod in fysieke winkels, zodat potentiële kopers de mogelijkheid hebben om eerst een winkel te bezoeken, voordat ze online een bestelling doen. Zo creëert Leapp betrouwbaarheid.

Targeting en brand awareness Het doel van een multichannel-strategie is om de klant een en dezelfde boodschap te sturen. In het geval van Leapp: het voorstellen van en de kennismaking met het unieke concept achter het bedrijf en het creëren van brand awareness. Om dit optimaal te bereiken, moeten alle ingezette kanalen goed op elkaar afgestemd zijn. Twee weken voor de storeopening is Leapp met een tv-commercial en met radioreclame begonnen. Ook zijn in Noordrijn-Westfalen folders in kranten verspreid. Leapp en Dexport hebben online vooral op AdWords en Facebook ingezet met een targetingradius van 50 km tot 100 km rond Düsseldorf. De specifieke targetingmethode in combinatie met de offline verspreiding van folders heeft tot drie keer zoveel bezoekers op de website geleid. Ook het bouncepercentage lag bij onder 30%. Via Facebook is een kortingscode gecommuniceerd, waarmee klanten 10% korting konden krijgen op de dag van de storeopening.

Verder heeft Dexport via online pr-kanalen een persbericht verstuurd aan alle relevante kranten, tijdschriften en bloggers in Noordrijn-Westfalen. Op basis daarvan zijn redactionele artikelen geplaatst, inclusief een linkvermelding naar de website, wat weer heeft geleid tot een verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Een goede afstemming tussen de verschillende kanalen is dus een cruciale succesfactor voor een optimale multichannel-strategie in Duitsland.]]>