Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Leverancier van klimmaterieel Altrex denkt groot voor de Duitse markt

Altrex is al meer dan 70 jaar leverancier van trappen, ladders en steigers en is marktleider in de Benelux. Met de uitbreiding van het salesteam in Duitsland, wil Altrex haar online marketingactiviteiten verbreden én verbeteren. “Met deze reden zijn wij op zoek gegaan naar een betrouwbare partner om crossborder onze business uit te breiden,” zegt Laurence Jansen, online marketeer van Altrex. “Ook met oog op de toekomst!”

“We zijn echt op het nulpunt begonnen qua online marketing in Duitsland,” vertelt Laurence. “Er stond een prachtige, corporate website met een gezonde groeiambitie, maar daar bleef het op dat moment bij.” Samen met Dexport is Altrex gestart met het opzetten van Duitse advertising campagnes en zoekmachineoptimalisatie. Het belangrijkste doel hiervan is om mensen in contact te brengen met het merk en ze vervolgens door te verwijzen naar een dealer.

Verkoop via dealers

Altrex heeft geen eigen webshop, maar werkt intensief samen met dealers, zoals bouwmarkten, groothandels en verhuurmaatschappijen. Dat heeft voor- en nadelen voor de online marketing. Laurence: “De samenwerking met dealers verloopt heel prettig, maar het is lastig om te achterhalen wat het succes is van onze online marketinginspanningen.”

Het lukt heel goed om de Duitse klant in contact te brengen met Altrex via advertenties en SEO. Laurence: “Wij richten ons op de acquisitie van de klant, maar hebben niet altijd grip of we deze klant ook activeren. Ook het meten van herhaalaankopen is complex, maar het is een mooie uitdaging om het rendement op je online investeringen te herleiden.” Wat wel direct meetbaar is, is de traffic naar de website. In 2021 groeide dat met 142% ten opzichte van 2020.

Omnichannel aanpak

Altrex heeft grote plannen voor de Duitse markt en breidt samen met Dexport de online marketingactiviteiten steeds verder uit. Naast advertising in Google, zijn er nu ook Microsoft Ads, social media advertising (zowel voor remarketing als branding), professionele e-mailmarketing automations en content marketing. Laurence: “We sturen op een omnichannel aanpak, zowel online als offline, zodat alles naadloos op elkaar aansluit.”

Het doel is om de bezoeker te enthousiasmeren over het merk in het oriëntatieproces en vervolgens te binden bij onze dealers. Laurence: “We hebben de laatste jaren gemerkt dat we steeds meer aanvragen krijgen afkomstig uit onze non-branded campagnes én door de intensivering van onze SEO-inspanningen.”

Betrouwbare crossborder partner

Ook voor de toekomst blijft de nadruk liggen op de verkoop via dealers. Met behulp van de sterke online zichtbaarheid, wordt het steeds makkelijker om bij nieuwe groothandels, bouwmarkten en andere resellers in het assortiment opgenomen te worden.

Laurence is erg te spreken over de samenwerking met Dexport. “We waren op zoek naar een betrouwbare partner om onze crossbordergroei te vergroten. Dexport heeft de expertise om die groei te realiseren, dat bevalt goed. Als je dan een groei van 142% in traffic ziet, word ik erg enthousiast! Dat gaan we samen verder uitbouwen.”

 

Lees hier meer over de case van Altrex