Trending

 • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
 • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
 • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
 • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
 • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
 • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Linkbuilding voor Duitse webshops

Om op internet gevonden te kunnen worden, moet uw webshop hoog in Google komen te staan. Dit kan bijvoorbeeld door SEO on-page aanpassingen, maar ook door linkbuilding worden gerealiseerd. Hoewel linkbuilding een cruciaal onderdeel is van de gehele SEO strategie, wordt linkbuilding vaak nog onderschat. Linkbuilding is niet zo maar even gedaan. Vaak duurt het maanden voordat links geüpload, geplaatst en geïndexeerd zijn en voordat u dus resultaat kunt zien.

 

Wat is linkbuidling eigenlijk?

Naast een goede content op de site en het implementeren van goede ankerteksten helpt het creëren van relevante backlinks ook om uw webshop onder de aandacht te brengen. Linkbuilding, het verzamelen van backlinks van andere websites, is een belangrijk onderdeel van het vindbaar maken van uw webshop. Linkbuilding zorgt simpel gezegd voor meer (relevante) traffic naar uw webshop. Vervolgens zegt het iets over de “waardering” van uw webshop van andere websites. Met veel relevante backlinks ziet Google dat uw webshop door andere sites gewaardeerd wordt.

 

Wanneer?

Linkbuilding kan in elk stadium van een webshop worden gebruikt en is een continu proces. Zowel in de opstartfase als in het groeiproces is linkbuilding van toegevoegde waarde om de bezoekersstroom van uw webshop te verhogen. U kunt dus op elk moment met linkbuilding beginnen.

 

Hoe?

Linkbuilding is nogal een uitdaging – er moet een juiste mix gevonden worden. Er moeten voldoende links van verschillende bronnen en linktypes gecreëerd worden, het liefst met een hoge pagerank, maar ook niet te veel links tegelijk, omdat Google je anders af kan straffen voor onnatuurlijke linkcreatie. Bovendien moeten de linktitel en teksten relevant zijn, om überhaupt een kans te maken om geplaatst te worden.

 

Top 5 linkbuildingmethodes:

 
 • webgidsen
 • brancheboeken
 • fora/ blogs
 • social media
 • persberichten
 

Linkbuilden in Duitsland

Linkbuilden als Nederlander voor een Duitse webshop kan best lastig zijn. Het kan veel tijd kosten om de juiste webgidsen en brancheboeken te vinden met de bijpassende categorieën. Ook kan het ingewikkeld zijn om slimme linktitels te bedenken en goede linkteksten te schrijven, die grammaticaal en ook contextueel correct zijn. En bovendien kan het erg tijdintensief zijn om mails te controleren, te bevestigen en/of te beantwoorden.

Er zijn meerdere mogelijkheden om deze obstakels te verlichten: u neemt een Duitse medewerker/ student in dienst of u besteedt het linkbuilding uit. Uiteraard helpen de Duitse marketeers van Dexport u graag met uw linkbuilding traject verder! Neem contact op voor meer informatie of kijk op www.dexport.de]]>