Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Meer conversies met de beste Duitse betaalmethoden

De Duitse markt blijft zich ontwikkelen. Een van die ontwikkelingen is dat het werven van een nieuwe Duitse klant steeds duurder wordt. U wilt dan natuurlijk niet dat de duur geworven bezoeker vroegtijdig afhaakt, omdat de gewenste betaalmethode ontbreekt. Met iDeal komt u niet ver op de Duitse markt!

De Duitse online shopper stelt enkele prioriteiten bij het kiezen van een bepaalde betaalmethode (ECC Köln, 2015). De veiligheid (80,2%) en betrouwbaarheid (72,2%) van een betaalmethode spelen hierbij de grootste rol. Daarnaast is het ook belangrijk dat de gebruikers- en klantgegevens veilig behandeld en verstuurd worden, zodat de privacy van de klant niet in gevaar komt. Deze factor komt daarmee met 69,9% op een derde plaats. Ook kijken de Duitse klanten naar hoe eenvoudig en makkelijk een betaalmethode is. Deze factor telt voor 49,1% een rol bij het kiezen van een betaalmethode. Daarnaast speelt bij het maken van de keuze voor een betaalmethode voor 56,6% mee of er geen kosten bijkomen wanneer men gebruik maakt van een bepaalde methode. Als laatste is het voor de Duitse online shopper belangrijk (57,1%) dat zij gemakkelijk hun geld terug gestort krijgen, wanneer zij een product retour doen.

De magische mix van vier

Onderzoek wijst uit dat de online shopper in Duitsland wel steeds flexibeler wordt in het kiezen van een betaaloptie. Ondanks deze flexibelere houding van de online shopper, betaalt hij nog steeds het liefst op zijn favoriete manier. Elke doelgroep heeft hierbij zijn eigen voorkeur. Hoe meer betaalmethoden je aanbiedt, hoe groter de kans is dat de bezoeker converteert in een koper. Er zijn vier betaalmethoden die absoluut niet mogen ontbreken in jouw webshop.

1 PayPal

Het aanbieden van PayPal als betaalmethode zorgt ervoor dat het afhaakpercentage met zo’n 55% verlaagd wordt, aldus de Universiteit van Regensburg. PayPal wordt dan ook verreweg het meest gebruikt (23,9%), blijkt uit onderzoek van ECC Köln (2015).

Deze betaalmethode wordt voornamelijk gebruikt voor iets minder grote aankopen en dat zorgt voor een uitgave-aandeel van 16,3%.

2 Achteraf betalen (op rekening)

Wanneer je achteraf betalen als mogelijkheid aanbiedt, verlaag je daarmee de kans dat de consument zijn aankoop niet afrondt met 79%. Deze methode is onmisbaar in het aanbod, aangezien het in 23,5% van de aankopen de gebruikte betaalmethode is. Het betalen op rekening is goed voor een uitgave-aandeel van 25,2%. Achteraf betalen is bijzonder geliefd bij de online consument van 55 jaar en ouder. De Duitse consument ervaart achteraf betalen als de ‘meest veilige betaalmethode’. Dit om twee redenen: producten die nog niet online betaald zijn kunnen makkelijk geretourneerd worden en je hoeft je bankgegevens niet in te vullen, waardoor criminelen hier niet mee aan de haal kunnen gaan.

Wie het risico van achteraf betalen niet zelf wil dragen, kan een derde partij zoals Klarna, Billsafe of Afterpay inschakelen.

3 Acceptgiro / Automatisch incasso

Het betalen met een acceptgiro is bij 21,9% van de online aankopen de meest geliefde betaalmethode. Het uitgave-aandeel van deze betaalmethode ligt iets hoger dan die van PayPal, namelijk 16,5%.

4 Creditcard

Voor 16,6% van de ondervraagden is creditcard de meest gekozen betaalmethode. De creditcard wordt voornamelijk gebruikt bij het doen van grote aankopen. Het uitgave-aandeel ligt dan ook op 23,4%. Het betalen met creditcard is het meest populair in de leeftijdscategorie van 26 tot 55 jaar.

Al met al zijn deze vier betaalmethodes samen goed voor het afhandelen van 80% van de online aankopen en daarmee zijn ze onmisbaar voor jouw webshop.

Overige betaalmethoden

Daarnaast worden er nog diverse andere betaalmethoden gebruikt door de Duitse consument. Amazon Payments en vooraf betalen delen een vijfde plaats. Deze methoden worden beiden door 4,3% van de ondervraagden gebruikt.

money under the mouse 18 710599 m

Het betalen met de Sofortüberweisung, in Nederland vergelijkbaar met iDeal, wordt voornamelijk gekozen als betaalmethode binnen de reis- of downloadbranche. Dit betaalmiddel wordt steeds populairder in Duitsland en is nu goed voor 2,5% van de betalingen, maar heeft een redelijk groot uitgave-aandeel, namelijk 6,1%.

Ook het betalen in termijnen mag niet vergeten worden. Deze betaalmethode wordt vaak gekozen binnen de meubelbranche. Ondanks dat slechts 1% van de ondervraagden aangeeft hiermee te betalen, heeft de methode wel een uitgave-aandeel van 4,6%.

 Er zijn verschillende payment providers die het mogelijk maken om deze betaalmethoden te implementeren in een webshop. Kijk op Internetkassa.nu voor de verschillende mogelijkheden. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Internetkassa.nu.]]>