Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Mobiele toegankelijkheid wordt belangrijk voor de organische ranking in Google

Is uw website al mobile friendly?

Dat de mobiele toegankelijkheid steeds belangrijker wordt voor websites is geen verrassing meer. Steeds meer mensen bezoeken de websites via mobiele apparaten. Het aantal mobiele shoppers is ook aan het groeien. Deze ontwikkeling heeft ook als gevolg dat u potentiële klanten kwijtraakt als u uw website in 2015 nog niet voor mobiele bezoekers heeft geoptimaliseerd. Als de eerste website ervaring met een mobiel apparaat tegenvalt, zullen deze bezoekers de website niet een tweede keer met een desktop computer bezoeken.

En er is meer: vanaf 21 april zal Google de mobiele toegankelijkheid van een website meewegen in de ranking van de site. Een goed geoptimaliseerde website voor mobiele bezoekers kan dus tot een hogere ranking in de organische zoekresultaten leiden.

Een goed mobiel geoptimaliseerde pagina wordt dus dit jaar echt van belang. Het is aan te bevelen met volgende punten rekening te houden als u uw website mobiel proof wilt maken:

1. Langzame websites

Langzame websites zijn altijd vervelend. Mobiele bezoekers zijn nog ongeduldigere users en verlaten de website, als deze niet mobile friendly is. Hierdoor wordt de bouncerate verhoogd. Experts vermoeden dat Google daarom de implementatie van een Slow-Label plant om mobiele bezoekers betere zoekresultaten te kunnen presenteren. Websites met een slechte mobiele performance en daarmee hoge bouncerate zullen met een Slow-label mobiele bezoekers ervan weerhouden om op de site te klikken.

2.Gebruik van flash

Als uw website gebruik maakt van flash kan deze op de meeste tablets en smartphones niet geopend worden. De bezoeker krijgt in de zoekresultaten de volgende melding te lezen: ‘Gebruikt Flash. Werkt mogelijk niet op apparaat’. Potentiële bezoekers zijn bij het lezen van zo’n melding niet geneigd om op uw website te klikken.

Mocht uw website nog niet klaar zijn voor mobiel gebruik, is het nu tijd om in actie te komen. Dexport geeft u graag tips ter mobiele website optimalisatie en ondersteunt u graag met uw mobiele website. Een snelle mobile friendly check kunt u hier doen.

]]>