Trending

 • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
 • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
 • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
 • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
 • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
 • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

De bijdrage van Duitse fora aan de marktingmix van Noppies

Een belangrijk fundament voor de verovering van de Duitse markt is de juiste marketing mix. Een essentieel punt is een multichannel benadering (zowel on- als offline) waarbij de zichtbaarheid van het merk centraal staat. Als het over product-gerelateerde onderwerpen gaat, moet de klant het merk overal tegenkomen. Dexport hecht daarom veel waarde aan het opbouwen van een goede, gezonde en diverse marketing mix. Daarnaast is het een flinke uitdaging om een merk bekend te maken op basis van onderscheidend vermogen t.o.v. de concurrentie. Vooral in de opstartfase wordt Adwords vaak als hoofdkanaal gekozen, maar op de lange termijn is dit een relatief duur kanaal om een nieuw merk bekend te maken. Goedkopere wegen zijn free publicity via vaktijdschriften/ blogs en organische zoekmachine traffic. Voor Noppies heeft Dexport zich vooral gefocust op zoekmachinemarketing voor de Duitse markt, waarbij fora een effectief ondersteunend kanaal blijken te zijn om juist een organische groei te realiseren.

Fora Fora zijn een gratis channel met een relatief hoog conversiepercentage. Daarnaast beïnvloeden fora de organische ranking positief door sterke backlinks. Open discussie platformen (fora) zoals bijvoorbeeld www.gutefrage.net bestaan in Duitsland voor ieder denkbaar onderwerp. Mensen vragen om advies en tips of discussiëren omtrent bepaalde thema’s. Een goed platform om uw juiste doelgroep te benaderen!

Wat werkt voor Noppies?

Noppies profiteert van doelgerichte bezoekers en geplaatste links die via dit channel gratis worden verspreid. Vooral Duitsers vertrouwen op recensies van andere mensen en laten zich hierdoor beïnvloeden (Ibusiness, 2013). In fora bereik je daardoor mensen die meer geneigd zijn om een aankoop in uw shop te doen, omdat ze beïnvloed worden door andere meningen en omdat de link exact over het onderwerp gaat, waar ze naar zoeken. Let op: je krijgt via dit kanaal natuurlijk veel minder bezoekers dan via Adwords en de organische zoekresultaten. Maar de bezoeken zijn gratis en mensen zijn eerder geneigd om een aankoop te doen. Fora bieden dan ook een uitstekende toevoeging aan uw marketing mix. Daarnaast profiteert u van de backlinks uit het forum naar uw sites, waardoor uw website ook beter vindbaar wordt in de organische resultaten van de Duitse Google.

 

Tips voor fora:

 • Vind het juiste fora voor je branche
 • Zoek naar het juiste onderwerp of maak zelf een passend onderwerp aan
 • Plaats commentaren en links zo nauwkeurig mogelijk.
 • Als je zelf teksten in fora plaatst: Kijk uit dat je niet spamt! Uw commentaren en links worden direct verwijderd van het forum.
 • Neem veel informatie in het commentaar op, zodat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten en hier relevante informatie over krijgen.
 • Duitse fora met veel bezoekers zijn o.a.: Gutefrage.net (heeft ook meerdere sub-fora), wer-weiss-was.de
]]>