Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Online betaalmethodes binnen de Duitse retailbranche

Dat de Duitsers andere betaalmethodes dan de Nederlanders prefereren is bekend: het aanbieden van achteraf betalen, Credit Card en Paypal is een must binnen de retailbranche. Maar welke informatie is verder onmisbaar om zoveel mogelijk bezoekers door het bestelproces te begeleiden, zodat een succesvolle aankoop het resultaat is? In dit artikel vindt u belangrijke informatie over de Duitse consument en hoe uw online shop daarop kan inspelen.

Duitse online shoppers zijn bezorgd over de veiligheid

Betalen met een contactloze pin of online bankieren en beleggen worden in Nederland graag toegepast. In Duitsland is wantrouwen tegenover de nieuwe technische betaalmogelijkheden echter groter. Daarom is de informatievoorziening rondom het bestelproces de sleutel tot transactie. Duidelijke productomschrijvingen, zorgvuldig gekozen vertalingen in het bestelproces zijn essentieel. Niet alleen over het betaalproces dient men duidelijk te zijn: geef ook aan wat er met persoonlijke data gebeurt als een eigen account wordt aangemaakt. 73% van de Duitse online shoppers maakt tijdens het online shoppen een account aan en is dus geneigd om naar de online shop terug te keren. Als de betrouwbaarheid en de veiligheid van de website gewaarborgd is, laten Duitsers wel hun persoonlijke gegevens achter.

Duitse shoppers houden van een gemakkelijke check-out

Zoals genoemd zijn Duitsers vaak loyale klanten. Toon daarom eerder gekozen lever- en factuuradressen  en geef de eerder gekozen betaalmethode weer om het uitstap-percentage te verlagen. Bied ook de terugkerende bezoekers belangrijke informatie over het bestelproces. Dit doet u bijvoorbeeld door links naar de FAQ te plaatsen.

Maak uw website betrouwbaar vanuit uw eigen kracht

Er zijn veel keurmerken die de betrouwbaarheid van uw webshop kunnen verhogen. Badges zoals een TÜV of Trusted Shops logo kunnen dit ondersteunen. Dit is een interessante uitbreiding voor een gevorderde webshop. Als startende ondernemer kunnen de kosten voor een keurmerk nog te hoog zijn. In dit geval is het bijzonder belangrijk om een reeks verschillende, favoriete betaalmethodes aan te bieden. Geef duidelijke informatie over het bestelproces en plaats logo’s van de betaalmethodes op uw homepage. 38% van de Duitse online shoppers is hierdoor eerder geneigd om een aankoop te doen. Naast de logo’s van de betaalproviders is het ook aan te raden om te investeren in de website beveiliging zoals SSL. Vervolgens kunt u de authentificatielogo’s op de website tonen.

Aankoop gelukt of niet gelukt? Hou contact met de klant!

Een klantenservice wordt door de Duitse consument erg gewaardeerd: na een geslaagde aankoop verwachten 78% van de Duitse consumenten een bevestigingsmail van de aankoop met belangrijke details. Denk hierbij aan het verwachte leverdatum en een overzicht van de bestelling. Lukt de betaling met een van de betaalmethodes niet, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een klant te woord te staan om de potentiële consument niet kwijt te raken. Dit kan op verschillende manieren. Maak bijvoorbeeld gebruik van een contactformulier, e-mail, telefonische klantenservice of live chat.

Ook Whatsapp wordt in veel retailbedrijven steeds vaker toegepast om contact met de klant te houden. Vaker voorkomende vragen kunt u in de FAQ op uw website verwerken. Dit scheelt extra werk bij de klantenservice!

DexPay: achteraf betalen aanbieden in Duitsland

Duitse consumenten en bedrijven gaan sneller over tot aankoop als u de betaalmethode achteraf betalen aanbiedt. Dit is de meest eenvoudige manier van online afrekenen. Daarnaast verhoogt u de betrouwbaarheid van uw webshop. De afnemer hoeft pas te betalen als de producten daadwerkelijk zijn aangekomen. [vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=U4jDWtU4XEs”]]]>