Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Online boodschappen doen via Amazon & Ebay

In Nederland is het online aandeel in de boodschappenmarkt afgelopen jaar verdrievoudigd aldus Twinkle. Zo’n 2,1% van de supermarktbestedingen wordt inmiddels online gedaan, waarbij Albert Heijn de grootste speler is. Het straatbeeld van de online food markt wordt voornamelijk door deze supermarktketen gevormd. Hiernaast zijn het vooral de compleetaanbieders zoals HelloFresh, Beebox etc. die van de consument het vertrouwen krijgen.

In Duitsland is het echter nog niet gebruikelijk voedsel vaak online te kopen. Het missen van de winkelbelevenis en het kunnen vergelijken van prijzen en producten zijn slechts enkele redenen waarom mensen niet vaker hun boodschappen online doen. Ook het bepalen van de versheid van de producten is een afhaakpunt.

De Duitse online markt voor voedsel onderscheidt zich van Nederland zeker in een punt: Amazon. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat klanten vooral via Amazon hun boodschappen doen. De grote supermarktketen zoals REWE en EDEKA hebben via Amazon hun virtuele deuren geopend. Maar hoe ziet de typische online koper voor de voedselsector eruit en hoe kunt u deze bereiken? 40% van online bezoekers tonen interesse om online boodschappen te doen Jongere mensen tussen de 30 – 40 jaar die geïnteresseerd zijn in biologische producten, vormen een sterke doelgroep voor de voedselsector. Het is daarom ook belangrijk deze doelgroep door uitstraling, betrouwbaarheid en uitstekende productkeuze te overtuigen, gezien het feit dat deze doelgroep 44% van alle geïnteresseerde uitmaakt.

Het niet afhankelijk zijn van openingstijden en het grote aanbod aan producten zijn bepalende factoren bij de keuze om online boodschappen te doen.

Amazon heeft de voorkeur Als u de keuze maakt om online op de Duitse markt voedselproducten te verkopen, is Amazon sterk aan te raden. Zo hebben bijna meer dan de helft (53 %) van alle bezoekers bij Amazon hun boodschappen gedaan. Naast Amazon zijn ook nog Ebay en Gourmondo goede distributiekanalen. Ook blijkt uit deze studie dat vooral specialiteiten vaker online worden gekocht. Het liefst 53% van de ondervraagden koopt voornamelijk producten die in een gewone supermarkt moeilijk te verkrijgen zijn. Producten zoals wijn, koffie en snoep zijn op internet top sellers. Bent u ook geïnteresseerd om uw producten via Amazon te verkopen? Onze Amazon specialist helpt u graag!]]>