Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Ook de Duitse consument betaalt online – maar hoe?

Verhoog uw conversie met het aanbieden van de juiste betaalmethoden

Het aanbieden van de juiste betaalmethoden is van grote invloed voor het succes van een webshop. Het aantal betaalmethoden voor webwinkels is groot en gevarieerd. Maar welke zijn van belang voor de Duitse consument?

 

Betaalmethoden – voorkeuren per doelgroep

Gedurende de afgelopen jaren zijn ook in Duitsland digitale betaalmethoden steeds populairder geworden. Klassieke betaalmethoden, vooral betalen op rekening, zijn echter nog steeds torenhoog favoriet bij Duitse klanten.

Om aan de betaalwensen van de Duitse consument tegemoet te komen wordt aanbevolen tenminste vier verschillende betaalmethoden aan te bieden. Belangrijk is hierbij de juiste mix. Met een juiste combinatie wordt het afhaakpercentage aanzienlijk verlaagd.

Uit onderzoek van de Universiteit Regensburg blijkt, dat het risico dat mensen hun aankoop niet afronden met 79% verlaagd kan worden als consumenten de mogelijkheid hebben om op rekening te kunnen betalen. Het aanbieden van PayPal biedt een verlaging van 55% en het bounce percentage wordt met 22% verlaagd als de e-payment methode sofortüberweisung gekozen kan worden. Sofortüberweisung is vergelijkbaar met het Nederlandse iDeal.

Uit onderzoek blijkt ook dat betalen op rekening bijzonder geliefd is bij klanten boven de 55 jaar. De creditcard is populair in de groep tussen de 26-55 jarigen. PayPal is geliefd bij alle leeftijdsgroepen en de e-payment methode sofortüberweisung is vooral populair bij jongeren onder de 26. Ook bestaat er een verschil in het betalingsgedrag tussen mannen en vrouwen.

Mannen betalen het liefst met een creditcard of PayPal. Vrouwen hebben een voorkeur voor de klassieke factuur. Mensen met een hoger salaris kiezen vaker voor de creditcard als betaalmethode, terwijl mensen met een lager inkomen het liefst op rekening betalen.

 

Conclusie

Een slimme online retailer kijkt goed naar de betaalwensen van zijn Duitse klanten en specifieke doelgroepen. In ieder geval zouden de volgende betaalmethoden voor Duitse klanten beschikbaar moeten zijn:

1. Betalen op factuur: Online retailers die het financiële risico voor betalen met een acceptgiro / factuur te hoog vinden kunnen deze betaalmethoden via aanbieders als Billpay en Klarna ter beschikking stellen. Deze aanbieders nemen, tegen betaling, het risico op zich.

2. PayPal is bij alle lagen van de bevolking populair omdat klanten hun PayPal factuur via automatische incasso, creditcard of acceptgiro kunnen betalen.

3. E-payment methoden als Sofortüberweisung en Giropay, deze spreken vooral een jongere doelgroep aan. U heeft de zekerheid dat u het geld hebt ontvangen voordat de bestelling wordt verstuurd.

]]>