Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Let op met de Tell-a-friend button

U heeft ze waarschijnlijk al vaak gezien, misschien maakt u er zelf gebruik van en heeft u deze functie ook in uw webwinkel geïmplementeerd. De tell-a-friend functie laat consumenten inhoud van de website naar derden versturen Omdat de afzender meestal persoonlijk bekend is vertrouwen recipiënten deze e-mails meer dan gewone reclamemails.

 

In Duitsland was het volgens de wet al lang zo dat Duitse consumenten de inschrijving voor een newsletter twee keer moesten bevestigen (double opt-in) om ongewenste e-mails te voorkomen. De tell-a-friend optie was tot nu toe een grijze ruimte waar veel discussies over gevoerd werden.

 

Op 12 september 2013 heeft het BGH, de Duitse Bundesgerichtshof nu besloten dat e-mails, verstuurd door de tell-a-friend functie ook als spam geclassificeerd moeten worden. Als aanbieder van de functie is de eigenaar van de website verantwoordelijk voor de verstuurde e-mails en kan bij aangifte door de consument aangesproken worden.

Om discussies of problemen te voorkomen raden wij aan om een soortgelijke functie niet meer op uw Duitse website aan te bieden.]]>