Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Amazon Prime Day, Black Friday en Cyber Monday staan voor de deur!

Elk jaar worden Amazon Prime Day en Black Friday belangrijker voor e-tailers. De pandemie heeft dit proces versneld. Met de focus op lucratieve productcategorieën kun je tijdens deze shopping events grote stappen maken. Het gaat niet alleen om het maken van meer omzet, deze events zijn bij uitstek geschikt om nieuwe klanten te winnen en trouwe klanten te belonen. Je maakt de Duitsers deze periode blij met hoge kortingen, gratis verzenden en 2 voor de prijs van 1 deals. Traditioneel is het de tijd om de advertentiebudgetten te verhogen en flink te gaan stunten. Goed nieuws! Sinds dit jaar mag de term weer officieel gebruikt worden in Duitsland. Dit biedt een geweldige kans voor marketing en branding.

Start nu met de voorbereiding

De kalender tikt door en voor je het weet, is het alweer zo ver: Black Friday op 24 november en Cyber Monday op 27 november. Deze dagen staan bekend om de hoge omzetten die B2C-bedrijven realiseren, vooral als er onweerstaanbare deals in je webshop te vinden zijn. Heb je al nagedacht over hoe jij deze speciale dagen gaat benutten?

Wie is de Duitse koopjesjager?

76% van de Black Friday shoppers in Duitsland is man. De Black Friday shopper is vrij jong, tussen de 25 en 30 jaar en is vaak hoogopgeleid. Ook is het belangrijk om te weten dat 72% van de Duitse consumenten Black Friday benut via hun smartphone. Zorg dus dat je branding en al je campagnes hierop zijn ingesteld. De deelstaten waar het meest gewinkeld wordt met Black Friday zijn Bayern en Noordrijn-Westfalen.

Adverteren loont

Op deze dagen zijn de Duitsers kooplustig en dat zie je terug in de conversiepercentages. Plat gezegd krijg je dus meer omzet per geïnvesteerde euro aan reclame. Stel je dagbudgetten naar boven bij: op een dag als Black Friday wil je niet dat om 10 uur in de ochtend je hele dagbudget is opgebrand. Goed om te weten is dat de CPC’s vanaf 17 uur aanzienlijk stijgen. Adverteerders proberen dan nog een extra boost te realiseren. Geef je team of marketingbureau de ruimte om op deze dagen het budget op te voeren. Benut alle kanalen. Social media, Google en Amazon hebben allen hun eigen kracht en moeten goed samen werken. Vergelijk welke kanalen de beste Return On Adspend hebben en verdeel je budget op basis daarvan. Beloon op Amazon Prime Day je trouwe volgers met een Amazon kortingscode. Er zijn ook dealsites zoals Mydealz.de die de moeite waard zijn om je scherpe aanbieding onder de aandacht te brengen.

DM1

20 keer meer omzet op Amazon Prime Day 

Amazon Prime Day zal dit jaar plaatsvinden op 13 en 14 oktober. Amazon gebruikt dit event om consumenten over de streep te trekken om Prime-klant te worden. Alleen leden van Amazon Prime komen in aanmerking voor de vele mooie kortingen. De kortingen lopen op tot wel 70%. Zorg dat je hier als Seller bij bent. Let wel op met het retourneren van gevoelige producten, want Prime-leden kunnen de producten nog retourneren tot 31 januari 2021. Amazon heeft nu zo’n 18 miljoen Prime-klanten in Duitsland. Je hebt dus direct een groot bereik. Sommige verkopers realiseren tot wel 20 keer zoveel omzet als op andere dagen.

3,1 miljard euro tijdens Black Friday en Cyber Monday

Op vrijdag 27 november vindt Black Friday plaats. Duitsland doet ieder jaar volop mee aan deze van oorsprong Amerikaanse traditie. Vorig jaar werd er in Duitsland 3,1 miljard euro op Black Friday en Cyber Monday gerealiseerd. Ook jij kunt hiervan profiteren. Volgens een studie van Offerista Group is Black Friday dit jaar belangrijker dan ooit in Duitsland. Dit geven 41% van de Duitsers aan. De interesse is vooral groot in kleding, accessoires en elektronica. Maar liefst tweederde van de Kerstinkopen werd op Black Friday gedaan.

Omdat Black Friday allereerst een offline retail event was, is er voor de online verkoop Cyber Monday in het leven geroepen. Dit event vindt direct op de maandag na Black Friday plaats. Inmiddels is Black Friday vooral online en vele malen groter dan Cyber Monday, toch is het lonend om ook Cyber Monday mee te pakken.

De kracht van influencers

Influencers kunnen je helpen je merk in de spotlight te zetten bij de jongere doelgroep. Zeker platforms als Instagram en TikTok zijn daar perfect voor. Dus zoek naar samenwerkingen met Duitse influencers en laat ze je aanbiedingen op een authentieke manier promoten.

Pak met je webshop de winst

Het is leuk om veel extra verkoop te genereren. De basis van een commercieel bedrijf is nog steeds om winst te maken. Als je een succesvolle Duitse webshop hebt opgebouwd, dan kun je hiermee de winst pakken. Het voordeel is dat je voor de direct traffic, SEO en terugkerende klanten niet meer hoeft te betalen. Bij Amazon ben je al snel 25-35%% van de omzet kwijt aan commissies en advertentiebudgetten.

Ben je klaar voor de operatie?

En dan is het zover. De bestellingen komen volop binnen. Bedenk dat er in deze periode veel druk komt te staan om verzendingen, retouren en klantenservice te managen. Je wilt niet dat je achteraf wordt geconfronteerd met teleurgestelde klanten en negatieve reviews. Zorg er dus voor dat je er vanaf dinsdag 13 oktober vanaf 00:01 helemaal klaar voor bent als Amazon aftrapt met Amazon Prime Day.

We helpen je graag met een multichannel campagne om je producten in deze periode optimaal te positioneren via alle kanalen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
Vraag ons om advies.