Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Beter vindbaar én meer conversies in Duitsland

Om uw doelstellingen op de Duitse markt te realiseren is het belangrijk om vanaf het begin te werken aan een goed vindbare website die converteert. Een perfect op elkaar afgestemde SEO, AdWords campagne en conversie optimalisatie leidt tot lagere kosten per conversie. Maar ook tot meer organisch bezoek en een goede basis die op te schalen is voor uw online marketing in Duitsland. Waarbij het handig is om te weten dat 90% zoekt via Google en inmiddels 12% via Bing. Bing heeft de laatste jaren terrein gewonnen in de Duitse zoekmarkt. Als u binnen de Duitse zoekmachines beter vindbaar wordt, dan wilt u natuurlijk ook dat de bezoekers converteren tot klanten. U behaalt het beste resultaat door met een team van Duitse marketing-professionals (SEO, SEA en conversie optimalisatie) te werken. De Duitse taal in combinatie met marketingkennis spelen een centrale rol in deze belangrijke fase. Het is ondoenlijk om als niet Duitse marketeer A/B tests op te zetten voor advertenties en landingspagina’s en continu te sleutelen aan de zoekmachine marketing.

De basis: een website die goed converteert

Een groot deel van de Duitse internetters koopt niet ‘zomaar’ op buitenlandse webshops. Als u uw budget niet wilt verspillen, dan is het van belang dat de Duitse bezoekers niet direct weg klikken bij de eerste aanblik van uw landingspagina. Een minder betrouwbaar ogende website is bijvoorbeeld één van de belangrijkste redenen om af te haken. Het is van belang dat uw website een geloofwaardige Duitse uitstraling heeft. U geeft uw website de juiste look & feel met bijvoorbeeld een Duits telefoonnummer, een lokaal postadres, de juiste tone of voice en het toevoegen van andere typisch Duitse elementen (payment, keurmerken etc.). Op basis van onze expertise en ervaring geven we u concrete input om de website voor de Duitse markt te optimaliseren. Het doel is een beter conversiepercentage en minder afhakers binnen het bestelproces. Met een optimale Duitse website bent u er helaas nog niet! U kunt ervan uitgaan dat al uw Duitse concurrenten al een optimale Duitse website hebben en dat u zich daadwerkelijk moet gaan onderscheiden.

Wat heeft u te bieden?

De gebruikservaring kan op verschillende manieren geoptimaliseerd worden. Het belangrijkste is de match tussen de verwachting van de bezoeker bij de klik en de daadwerkelijke pagina. Of nog beter… u verrast de Duitse bezoeker met uw aanbod positief (Desire)! Een Duitse bezoeker kan dit door een heel andere bril zien, dan u vanuit de Nederlandse markt bent gewend. De landingspagina moet de juiste tone of voice hebben, uw merk onderscheidend positioneren en de belangrijke sleutelwoorden bevatten. Dat is voor Nederlandse bedrijven vaak een behoorlijke uitdaging.

Een betere kwaliteitsscore leidt tot een beter rendement en een betere SEO

De kwaliteitsscore van de geadverteerde zoekwoorden bepaalt mede wat de kosten per conversie zijn van je SEA-campagnes. Bij een goede kwaliteitsscore krijgt u bij dezelfde kosten per klik een betere positie. Dat is natuurlijk gunstig voor uw kosten per conversie. Door de belangrijkste zoekwoorden op de pagina te verwerken bereikt u niet alleen een betere kwaliteitsscore voor uw AdWords campagne, maar ook direct een betere SEO voor de landingspagina. Met het optimaliseren van landingspagina’s worden dus zowel SEA- als SEO resultaten verbeterd. Het gevolg een betere rendement op uw AdWords campagne en meer organisch bezoek op uw landingspagina.

A/B testing levert het bewijs

U kunt per zoekopdracht starten met A/B testing van advertentieteksten en landingspagina. Hoe slim uw marketeers ook zijn, met data kan altijd het daadwerkelijke bewijs worden geleverd over wat wel en niet werkt. Door doorlopend aan de campagnes en landingspagina te sleutelen en middels A/B testing uit te kristalliseren wat echt het beste werkt, realiseer u een situatie waarin u uw zoekmachine marketing budget stapsgewijs kunt verhogen. Uitgangspunt blijft bij het opschalen dat de budgetten met de juiste ROI blijven renderen.  ]]>