Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Tip: zo kunt u méér verkopen op Amazon.

Een bijzondere pizzaoven Laten wij eens kijken naar de lessen die de geschiedenis ons leert. Amazon zelf verkocht ooit eens een hele bijzondere pizzaoven, de Ultratec! Op een gegeven moment was er een slimme ondernemer die dacht: hé, dat kan ik een stuk scherper aanbieden. Deze aanbieder startte een Amazon-account en kwam vervolgens in de BuyBox terecht. De BuyBox is de heilige graal binnen Amazon, hierin wordt de gunstigste aanbieder gepresenteerd. 90% van alle verkopen worden gedaan in de BuyBox. Deze nieuwe aanbieder stootte Amazon van de troon en de bestellingen voor de Ultratec kwamen binnenstromen. Kort daarna, dat dan weer wel, kwam een nieuwe aanbieder ten tonele met nóg een lagere prijs en verdiende vervolgens de BuyBox. Zoals u kunt zien, u kunt scoren op Amazon wanneer u weet wat de concurrentie doet.

Wat leren wij hiervan?

U kunt de concurrentie aangaan door uw producten nét even wat lager aan te bieden dan de andere aanbieders. Dan wint u de BuyBox! Met één pizzaoven is dat natuurlijk gemakkelijk te monitoren, maar hoe gaat u dat doen met 50, 250, 750 of zelfs 10.000 producten? Dit is een knelpunt voor Amazon ondernemers. Wat wij hiervan leren is: door prijsontwikkelingen goed in de gaten te houden, en uw Amazon-assortiment continu te optimaliseren, kunt u de concurrentie de loef afsteken!

En nu?

Zoals u begrijpt is het nagenoeg onmogelijk om alle prijsontwikkelingen binnen uw assortiment handmatig te monitoren. Binnen Dexport maken de marketingconsultants dankbaar gebruik van de ProfitWiser. Hiermee wordt het management en de optimalisatie van het assortiment veel eenvoudiger, sneller en effectiever gemaakt. De technologie van ProfitWiser, die zich heeft bewezen voor startende én groeiende Amazon-verkopers, is ontwikkeld voor de moderne marketeer en help u uw winst op Amazon te maximaliseren. Wilt u het Amazon management overlaten aan een specialist? Dexport helpt u graag een handje. Onze marketingspecialisten staan voor u klaar om uw Amazon-account in te richten en te optimaliseren. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ProfitWiser, of over het uitbesteden van uw Amazon-management door een specialist, neem dan contact met Dexport en laat u informeren!  ]]>