Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Waarom een Duitse marketeer essentiëel is voor uw succes

Uitdaging Duitse markt U bent succesvol met uw bedrijf in Nederland en klaar voor internationale groei? Dan is het veroveren van de Duitse markt een interessante eerste stap. De Duitse markt is 5 keer zo groot dan de Nederlandse maar heeft daardoor ook meer concurrentie dan de Nederlandse markt. Wat zijn de belangrijkste stappen die genomen moeten worden om de Duitse markt op te gaan en waarom is een native marketeer van groot belang?

De Duitse look & feel

De Duitse consument is erg gevoelig wat betreft taal. Staan er taalfouten op de website zal een Duitser dit als onbetrouwbaar opvatten en bij de concurrent gaan bestellen. Een goede vertaling van uw Nederlandse site naar het Duits is daarom cruciaal.Ook de juiste betaalmethodes leveren een bijdrage aan de betrouwbaarheid van de website. De in Nederland gebruikelijke betaalmethode Ideal bijvoorbeeld bestaat in Duitsland niet en zal bij vermelding als onbetrouwbaar worden ervaren.

Duitse mentaliteit

De Duitse consument zoekt anders dan de Nederlandse consument. De verschillen hoeven niet groot te zijn maar het zijn vaak net andere zoekwoordcombinaties die beter scoren dan de Nederlandse. Heeft de Duitse consument een website gevonden die het gezochte product aanbiedt zal hij niet lang wachten om te bellen. Duitsers nemen liever contact op via de telefoon dan te mailen. De marketing kan hierop direct inspelen door het telefoonnummer duidelijk zichtbaar te vermelden en in de advertenties te noemen. Hiervoor is een Duits telefoonnummer zeker aan te raden.

Duitse online marketeer

De uitstraling van een Duitse website moet dus anders zijn dan van een Nederlandse om betrouwbaar over te komen. Dit heeft ook effect op de marketing van uw website. Doordat het zoekgedrag van de Duitse consument anders is zal ook de marketing aanpak afwijken. Er moet een optimale Duitse zoekwoordstrategie worden uitgewerkt om in de natuurlijke zoekresultaten goed vindbaar te worden. Binnen het betaald zoekverkeer zullen alleen AdWords-campagnes met effectieve Duitse advertentieteksten goed scoren. Tevens zijn ook regionale verschillen belangrijk en kan op verschillende manieren op de 16 deelstaten worden ingespeeld. Een moedertaalspreker is hiervan op de hoogte en kan op Duitse trends inspelen. Binnen de gehele marketingmix zorgt de marketeer voor een goede taal en kent het zoekgedrag van Duitsers. Daardoor straalt u professionaliteit uit en kunt u uiteindelijk de beste resultaten behalen. Of zou u uw Porsche bij een Renault dealer laten checken?

De eerste stap richting Duitsland is dus een website met een Duitse uitstraling en marketing gericht op de Duitse consument. Heeft u hulp nodig bij de marketing van uw Duitse website en het veroveren van de Duitse markt? Laat uw website dan over aan een expert.

]]>