Trending

 • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
 • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
 • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
 • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
 • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
 • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Wat leren we van de snelstgroeiende crossborder bedrijven?

Wat leren we van de snelstgroeiende crossborder e-commerce bedrijven? E-commerce over de grens is booming business! Jaarlijks trekt het CrossBorder e-commerce Event dat georganiseerd wordt door Duitsland export Dexport en Twinkle honderden bezoekers en toonaangevende bedrijven die de stap naar het buitenland hebben gemaakt. Het doel van het CrossBorder e-commerce Event is om crossborder specialisten met elkaar in contact te brengen en learnings te delen. Een uniek event in Nederland waar toonaangevende bedrijven zoals leapp, Flinders, Bamigo en Bloomon bekend maken dat zij zich tot de snelstgroeiende e-commerce bedrijven mogen scharen. Maar ook minder bekende merken groeien razendsnel. Dat bewijst ProFlags; de nieuwe aanvoerder van de CrossBorder Top 30. In deze blog vindt u insights en zakelijke kansen over de grens van CrossBorder e-commerce experts en onze Duitsland-veroveraars.  [mk_image src=”https://dexport.com/wp-content/uploads/2017/10/Bamigo-1.jpg” crop=”false”]

Bamigo, de Duitse markt is een interessante én tegelijkertijd een lastige markt

Duitsland is voor Bamigo één van de moeilijkste landen om in te groeien. “Ik denk dat als u de producten online in Duitsland succesvol kunt verkopen, u dat overal kunt”, zegt oprichter Jeroen Adriaans. Verder zette Adriaans de bezoekers van het CrossBorder e-commerce Event aan het denken met de volgende oneliner: “If you make it here you can make it everywhere”…

Eerst uitgebreid onderzoeken

“Duitse consumenten kijken bijvoorbeeld eerst naar de privacy policy, zoeken wat informatie op internet over bamboe, e-mailen ons met vragen en daarna gaan zij pas over tot een aankoop’, aldus Adriaans over zijn ervaringen op de Duitse markt!”

Verschil in gedrag testen

Uiteindelijk moet je om succesvol verder te groeien over de grens het verschil in klantgedrag in kaart brengen, is Adriaans van mening. Daarbij is raadzaam om onder meer de website aan te passen. De eigenaar van Bamigo sluit af met: “Ik pas niks aan voor iets A/B-getest is.”

Expansie kost tijd

Een learning die u beslist niet over het hoofd mag zien wanneer u de ambitie heeft om tot de snelstgroeiende e-commerce bedrijven te behoren is dat een bedrijf nooit zomaar booming business is. Expansie kost nu eenmaal tijd. Soms kan het een half jaar (of langer) duren voordat u de resultaten van de inspanningen ziet.  Daarom hieronder nog een keer de belangrijkste learnings op een rij, zodat u weet waar u rekening mee moet houden om uit te groeien tot het snelstgroeiende crossborder-bedrijf.

Nog een aantal belangrijke learnings op een rij

 • Amazon biedt retailers en brands een goed platform om consumenten in het buitenland te bereiken
 • Think big, get niche or get out
 • Multichannel aanbieders hebben voldoende dekking nodig om above the line media in te kunnen zetten
 • Opschaalbare systemen en de organisatie heeft u nodig om te kunnen groeien in het buitenland
 • Om online succesvol te verkopen is een combinatie nodig van een data-gedreven organisatie en het opbouwen van een sterk merk waar goede creatieve mensen voor nodig zijn.
 • Bekijk de video ‘The Next Level’ met live learnings van de snelstgroeiende crossborder e-commerce bedrijven
]]>