Trending

 • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
 • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
 • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
 • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
 • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
 • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's

Workshop: kansen voor e-business in Beieren

Inhoud

Beieren is de grootste Duitse deelstaat en een van de belangrijkste afzetgebieden voor Nederlandse producten in Duitsland. In 2011 importeerde Beieren goederen ter waarde van 7,1 miljard euro uit Nederland, een groei van 12,1% ten opzichte van 2010. De sterke economie, zeer actieve hightechclusters en internationale topbeurzen in München, Nürnberg en Augsburg zijn mede verantwoordelijk voor de nauwe betrekkingen tussen Nederland en Beieren. Daarnaast zien Nederlandse bedrijven de deelstaat in het zuiden als springplank voor Centraal- en Zuid-Europa. Steeds meer Nederlandse bedrijven worden in Beieren actief. Andere ondernemingen zijn al langer succesvol aanwezig op de Beierse markt. Deze bijeenkomst geeft inzicht in de kansen die de Beierse economie biedt voor Nederlandse bedrijven – zowel voor nieuwkomers als voor gevorderden. Bijzondere nadruk wordt gelegd op de sectoren e-business en diensten. In de discussie met Nederlandse ondernemers uit verschillende branches kunnen de deelnemers leren van de ervaringen van bedrijven die hen zijn voorgegaan.

Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die activiteiten met Beieren willen opbouwen of verder willen uitbreiden.

Partner(s)

Partner voor deze bijeenkomst is Invest in Bavaria.

Agenda

16.00 uur Binnenkomst en registratie deelnemers 16.30 uur Opening Wiebe de Haan, directeur Rabobank Den Haag 16.35 uur Welkomstwoord Dr. Heinz-Peter Behr, Duitse ambassadeur in Nederland 16.40 uur Ontwikkelingen en perspectieven van de vestigingsplaats Beieren Dr. Ulrike Wolf, hoofd Internationale Handel, Beiers Ministerie van Economische Zaken, Infrastructuur, Verkeer en Technologie 16.50 uur E-business in Beieren Dr. Patricia Callies, adjunct-hoofd vestigingsagentuur Invest in Bavaria, Beiers Ministerie van Economische Zaken, Infrastructuur, Verkeer en Technologie 17.00 uur Groeimarkt 50+: succesvolle strategieën voor gebruikersgeoriënteerde dienstverleningen Stephanie Schmitt-Rüth, projectleidster Fraunhoferwerkgroep voor supply chain services 17.15 uur Eisen van de Duitse klant aan e-commercebedrijven – bericht uit de praktijk Dirk Lauber, hoofd E-commerce Baur Versand GmbH & Co KG 17.30 uur Nederlandse succesmodellen in Beieren – podiumdiscussie
 • Arnoud Kok, internationaal directeur Republic M!
 • Andreas Giese, directeur Dexport
 • Hartmut Rosowski, hoofd Duitslanddesk van Rabobank International
 • Christoph Albrecht, hoofd ontwikkelingsmaatschappij Ansbach
 • Ralph Heinrich, hoofd ontwikkelingsmaatschappij Freyung-Grafenau
Moderator: Günter Gülker, plv. directeur Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) 18.30 uur Receptie aangeboden door dr. Heinz-Peter Behr, Duitse ambassadeur, en Martin Zeil, Beierse minister van Economische Zaken, Infrastructuur, Verkeer en Technologie en plv. premier van Beieren Deelname aan de businessworkshop is gratis. De aansluitende receptie voor alle deelnemers vindt plaats in Huis Schuylenburch (loopafstand), de residentie van de Duitse ambassadeur. De entreekaarten hiervoor ontvangt u tijdens de workshop. Het volledige programma kunt u nogmaals nalezen in dit bijgevoegde pdf-bestand.

Deelnamekosten

Deelname aan de businessworkshop is gratis. In verband met de beschikbare ruimte is het aantal deelnemers beperkt. Daarom verzoeken wij u om uzelf uiterlijk donderdag 27 september 2012 aan te melden.

Aanmelding

U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden middels dit bijgevoegde pdf-formulier.
]]>