Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's
Case

Alpine

Alpine is marktleider op het gebied van gehoorbescherming, bekroond met de Red Dot Award! Het bedrijf biedt hoogwaardige gehoorbescherming aan onder meer muzikanten, kinderen, reizigers, watersporters, uitgaanspubliek, motorrijders en mensen met slaapproblemen.

Project overview
image 8
De vraag

Ondersteuning op de Duitse markt

Oren horen te horen. Je gehoor laat je genieten van muziek, van fluitende vogels en soms van heerlijke stilte. Alpine zorgt ervoor dat je onbezorgd kunt genieten van geluid en dat je geen gehoorschade oploopt. Daarom maken zij gehoorbescherming die je gehoor beschermt. Elke dag, een heel leven lang.

Alpine zoekt naar groeikansen op de Duitse marktplaatsen en wil grote stappen gaan zetten op de Duitse markt. De belangrijkste doelstellingen zijn het vergroten van de merkbekendheid en verkopen op marketplaces laten groeien. De vraag aan Dexport is om Alpina hierin optimaal te ondersteunen.

Doelstelling

Plan van aanpak

Dexport is betrokken om de Amazon campagnes en strategie te optimaliseren. In het begin ligt de nadruk voornamelijk op het herstructureren van de ad campagnes, SEO en het verbeteren van de Duitstalige productteksten. Hiermee is binnen korte tijd de Return On Investment (ROI) verdubbelt. Wekelijks is een Amazon specialist van Dexport bij Alpine op kantoor om het project met het Alpine team in goede banen te leiden. Later komt daar ook Franse Amazon advertising bij middels de Franse Amazon specialist die Dexport rijk is.

 

Resultaat Alpine

Alpine verdubbelt ROI op Amazon campagnes en  profiteert optimaal van de verkoopkansen die Amazon in Duitsland biedt. Dexport realiseerde binnen enkele weken een daling van advertentiekosten met 50% zonder dat de omzetgroei stagneerde. Dit komt met name door een optimale herstructurering van de Amazon marketing campagnes. Dit is een optimale basis voor een verdere uitbouw van het succes van Alpine op marketplaces.

Homepage banner

Wil jij ook groeien in Duitsland? Ons team staat voor je klaar.

Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen en vraag vrijblijvend een offerte aan.