Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's
Case

Altrex

Altrex is in de Benelux marktleider in trappen, ladders en steigers. Al meer dan 70 jaar leveren zij klimmaterieel van de hoogste kwaliteit voor zowel consumenten als professionals. Altrex werkt actief samen met resellers in binnen- en buitenland voor de verkoop van hun hoogwaardige producten.

Project overview
Altrex ladders
De vraag

Ondersteuning op de Duitse markt

Met de uitbreiding van het salesteam in Duitsland, wil Altrex haar online marketingactiviteiten verbreden én verbeteren. Daarom zijn zij op zoek gegaan naar een betrouwbare partner om crossborder onze business uit te breiden.

Duitsland is voor Altrex op dit moment een van de landen met de grootste groeipotentie. De Duitse website bestond al, maar er werden nog geen online marketingactiviteiten uitgevoerd. In 2019 is er daarom gestart met het vergroten van de merkbekendheid via Google advertising en zoekmachineoptimalisatie. Omdat er vanuit Altrex behoefte was aan een ervaren partner om de crossbordergroei mee te realiseren, is Dexport ingeschakeld voor de complete online marketing in Duitsland.

Oplossing

Plan van aanpak

Er is gestart met het opzetten van Duitse Google Ads campagnes. De nadruk lag daarbij voornamelijk op branded zoektermen en producten. Vervolgens is de strategie uitgebreid met retargeting campagnes, Microsoft Ads en social media ads. Het belangrijkste doel van de campagnes is om de merkbekendheid van Altrex in Duitsland te verhogen en mensen door te verwijzen naar een lokale reseller. Naast de uitvoering, is Dexport ook een actieve sparringpartner voor Altrex om nieuwe groeikansen te ontdekken en de strategie te bepalen.

Resultaat Altrex

In 2021 is een toename van 142% in bezoek aan de website gerealiseerd, ten opzichte van 2020. Hierbij wordt het budget optimaal verdeeld over de diverse kanalen. Omdat Altrex geen eigen webshop heeft, is de toename in bezoekersaantallen binnen de doelgroep het belangrijkste stuurcijfer. Vanwege positieve, stabiele resultaten is er vanuit Altrex extra budget vrijgemaakt voor de Duitse online marketing, waarmee de campagnes verder zijn uitgebreid. De samenwerking werpt zijn vruchten af. Altrex verovert steeds meer marktaandeel in Duitsland.

Homepage banner

Wil jij ook groeien in Duitsland? Ons team staat voor je klaar.

Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen en vraag vrijblijvend een offerte aan.