Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's
Case

Fatboy

Het verhaal van Fatboy begint in 2002 met een oversized zitzak. Al snel bleek de hele wereld zin te hebben om onderuit te zakken op deze onverwachte vervanger van de stoel. In huizen, op terrassen en op evenementen, overal zag je mensen zitten en hangen op onze producten, met een grote glimlach. En daar doen we het voor. Met Hollandse nuchterheid en een internationaal team maken we zoveel mogelijk huizen, tuinen, kantoren en feestjes vrolijker

Project overview
image 9
De vraag

Ondersteuning op de Duitse markt

Fatboy won in 2019 de CrossBorder Award. De zitzakverkoper uit Den Bosch gooide de hoogste ogen met de internationale campagne ‘The world’s laziest job’, om Lamzac via user generated video content onder de aandacht te brengen. De volgende stap voor FatBoy was om hiermee voor zijn klanten in Duitsland ook op Amazon vindbaar en herkenbaar zijn. Het bedrijf zocht een partner die de specialisten en kennis in huis heeft om dit voor Duitsland op te zetten en op te bouwen.

Om dit te realiseren heeft Dexport een strategie en plan van aanpak ontwikkelt. Centraal hierbij stonden de Storefront, Sponsored Products, Sponsored Brands en Product Display Ads.

Doelstelling

Plan van aanpak

Ons doel was om de brand awareness van Fatboy in het buitenland te vergroten door het implementeren van een Storefront, Sponsored Brands (SB’s) en Product Display Ads (PDA’s). SB’s verschijnen boven de zoekresultaten van Amazon en brengen de boodschap van het merk over, samen met geselecteerde producten die passen bij de interesses van de klant. PDA’s maken gebruikers bewust van alternatieven bij het doorbladeren van bijvoorbeeld de detailpagina van een ander product.

Door gebruik te maken van Gesponsorde Producten (SP’s), hebben we de verkoop van nieuwe producten direct gestimuleerd. De campagnes werden opgezet met verschillende keyword-optimalisatie strategieën om alle scenario’s te bestrijken en het succes te maximaliseren.

Amazon

Storefront SEO & SEA

Essentieel was het ontwikkelen van een Storefront (shop-in-shop bij Amazon) passend bij het merk, in combinatie met een doordachte SEO- en campagnestrategie. Hierbij werd in ogenschouw genomen welke producten en zoekwoorden per land onder de aandacht moesten worden gebracht. Er wordt vervolgens continu aan de Amazon marketing een aanwezigheid gewerkt om het succes uit te bouwen en klanten de juiste beleving op Amazon te bieden.

Via de Amazon advertenties konden wij de Storefront gebruiken als landingspage. Zo kregen de bezoekers gelijk een goede impressie van Fatboy. Daarnaast is er nu ook een centrale plek waar consumenten makkelijk en snel hun Fatboy producten kunnen bestellen. 

Resultaat Fatboy

Amazon realiseert in de focuslanden de gewenste omzetgroei en biedt de consumenten een verbeterde merkbeleving. FatBoy is zichtbaar voor de belangrijkste zoekwoorden, presenteert zich met professionele advertenties en laat via de Storefront zijn nieuwste producten zien.

Homepage banner

Wil jij ook groeien in Duitsland? Ons team staat voor je klaar.

Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen en vraag vrijblijvend een offerte aan.