Trending

  • Binnen twee weken live met dexport Shop Launch Los geht's
  • Lokalisatie nodig? Regel je Duitse retouradres via Dexport Los geht's
  • Zes maanden gratis op Kaufland verkopen?Los geht's
  • Je groei versnellen op Amazon? Los geht's
  • Samenwerken met het beste Duitse marketingteam in Nederland? Los geht's
  • Je verkoop boosten met ons Duitse influencer netwerk? Los geht's
Case

XXL Nutrition

XXL Nutrition, een prominente naam in de sportvoedingsbranche, begon klein: 10 potjes supplementen in een garage. Vanuit deze bescheiden start groeide het bedrijf uit tot een gigant in zowel online als offline markten. In Nederland hebben ze zichzelf gevestigd als dé autoriteit op het gebied van sportvoeding en gezondheidssupplementen. Hun groei is het resultaat van strategische keuzes en continue inspanningen, zoals verwoord door de oprichter: “Small steps but big plans.”

Project overview
De vraag

Ondersteuning op de Duitse markt

Toen XXL Nutrition de immense Duitse markt wilde betreden, zochten ze de expertise van Dexport. Deze specialist op het gebied van crossborder groei heeft sinds 2006 vele bedrijven bijgestaan in hun internationale ambities. 

Doelstelling

Plan van aanpak

Dexport’s benadering voor XXL Nutrition was tweeledig: een scherpe focus op SEO om de online zichtbaarheid te vergroten en een uitgebreid netwerk om samenwerkingen met affiliates en influencers op te zetten. Deze influencers, vooral de kleinere en geloofwaardigere, werden ingezet om het merk authentiek te presenteren aan de Duitse consumenten. Door daarnaast in te spelen op niches, zoals lactosevrije shakes, kon XXL Nutrition zich duidelijk onderscheiden in de markt.

 

Resultaat XXL Nutrition

De combinatie van SEO-expertise en influencer marketing via Dexport leidde tot indrukwekkende resultaten voor XXL Nutrition in Duitsland. Het bedrijf is niet alleen succesvol gelanceerd, maar heeft zich ook gevestigd als een vooraanstaand merk in de sportvoedingssector. De kracht van hun unieke productaanbod, versterkt door effectieve marketing, heeft ervoor gezorgd dat XXL Nutrition werd opgenomen in de Crossborder Top 30 van 2023. Dit benadrukt het succes en de invloed van XXL Nutrition in de internationale markt, mede mogelijk gemaakt door de strategische aanpak van Dexport.

Homepage banner

Wil jij ook groeien in Duitsland? Ons team staat voor je klaar.

Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen en vraag vrijblijvend een offerte aan.